Το νοσοκομείο δίνει… περισσότερη ζωή στη Μεσσηνία

Πρώτη Δημοσίευση: 27/09/2017 19:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 27/09/2017 19:15
Η μαιευτική κλινική Καλαμάτας προτιμάται από τα περισσότερα ζευγάρια
 
 
Πώς θα μεταφραζόταν η είδηση που αναφέρει ότι όλο και περισσότερες γυναίκες από το νομό προτιμούν τη Μαιευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, προκειμένου φέρουν στον κόσμο μια νέα ζωή;
Ένας πρώτος σχολιασμός θα ήταν ότι κι αυτή η παρατήρηση είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης. Το κόστος είναι πολύ πιο μικρό απ' ό,τι σε μια ιδιωτική κλινική ή τη μετάβαση στην Αθήνα. Είναι μια εξήγηση που έχει αρκετή δόση πραγματικότητας. Άλλωστε, τη διαπιστώνουμε όλοι γύρω μας.
Εκείνο που μας είναι δύσκολο να παραδεχτούμε, ίσως γιατί μας έμαθαν έτσι, έχει σχέση με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στο δημόσιο νοσοκομείο. Ασφαλώς και δεν "κλείνουμε τα μάτια" στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ούτε ισχυριζόμαστε ότι "όλα είναι καλά" στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Οι αριθμοί, όμως, καταδεικνύουν ότι εδώ και ένα ικανό χρονικό διάστημα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας γεννιούνται κάθε μήνα 70 με 80 μωρά, σε αντίθεση με άλλες εποχές που δεν ξεπερνούσαν τα 45 με 50 μωρά.
Σύμφωνα με την προϊσταμένη της Μαιευτικής Κλινικής, Παναγιώτα Πουλοπούλου, η θετική εικόνα οφείλεται και στα δύο που αναφέραμε παραπάνω: «Η κρίση ασφαλώς έχει προκαλέσει μια στροφή προς το δημόσιο νοσοκομείο. Αλλά δε φτάνει από μόνη της για να προκαλέσει αυτή την αύξηση. Τα ζευγάρια δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, γιατί γνωρίζον ή έχουν μάθει ότι οι υπηρεσίες που παρέχονται σε όλους τους τομείς είναι απολύτως ικανοποιητικές. Θα έλεγα ότι κερδίσαμε το στοίχημα και πείσαμε τον κόσμο ότι μπορεί να μας εμπιστευτεί. Μάλιστα, θα πρέπει να αναφέρω ότι η Μαιευτική Κλινική του νοσοκομείου μας, εκτός από αυτή του Ρίο, που είναι πανεπιστημιακή, είναι εκείνη που εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες σε όλη την Πελοπόννησο.
Γενικότερα, η Υγεία είναι δικαίωμα για τον πολίτη, είναι υποχρέωση για μια ευνομούμενη Πολιτεία. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας για τη χώρα μας είναι μια μεγάλη κατάκτηση, αλλά ταυτόχρονα περνάει κρίση που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με ολοκληρωμένο τρόπο.
Όραμα του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας αποτελεί η κατοχύρωσή του στην ευρύτερη περιοχή, ως το κέντρο υγειονομικής αναφοράς όλης της Νότιας Πελοποννήσου. Να καταστεί συνώνυμο της ποιοτικής και αποτελεσματικής παροχής υπηρεσιών υγείας και η πρώτη επιλογή της κοινωνίας για τη λήψη αντίστοιχων υπηρεσιών. Αυτό σημαίνει ότι το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας θα πρέπει να αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σύστημα β/θμιας περίθαλψης. Κι αυτό προσπαθούμε όλοι. Από τη διοίκηση, τους ιατρούς, τους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, αλλά όλους όσοι προσφέρουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο νοσοκομείο".
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις