Το παραμύθι του Τσίπρα για τη ρύθμιση του χρέους και η αλήθεια

Πρώτη Δημοσίευση: 24/05/2017 14:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 24/05/2017 14:39
Επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε και να επιτρέπουμε στον κ. Τσίπρα να παραμυθιάζει συνεχώς τον κόσμο, ότι δήθεν αγωνίζεται για την απομείωση- ρύθμιση του δημόσιου χρέους της χώρας, νοιώθω υποχρέωσή μου να υπενθυμίσω τι προδοτικό υπέγραψε στις 12 Ιουλίου 2015 για το δημόσιο χρέος (τότε που κουράστηκε, γιατί συνεδρίαζε 17 ώρες).
Όποιος διαβάσει το παρακάτω απόσπασμα, καταλαβαίνει ότι ο κ. Σόιμπλε υπενθυμίζει στον κ. Τσίπρα τι συνυπέγραψε στις 12 Ιουλίου 2015.
Ας αφήσει, λοιπόν, η κυβέρνηση το παραμύθι.
Το μέγα θέμα της απομείωσης-κουρέματος του δημόσιου χρέους το ξεπούλησε ο κ. Τσίπρας στις 12 Ιουλίου του 2015. Υπέγραψε: α) «ότι ονομαστικό κούρεμα του χρέους δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί» και β) «το Eurogroup είναι έτοιμο, σε ευθυγράμμιση με το πνεύμα της δήλωσης του Eurogroup το Νοέμβριο του 2012, να εκτιμήσει, αν χρειάζεται, πιθανά πρόσθετα μέτρα (ενδεχόμενες μεγαλύτερες περιόδους χάριτος και πληρωμής)» και γ) «Οι Ελληνικές Αρχές επαναβεβαιώνουν την ανεπιφύλακτη δέσμευσή τους να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως»!
 
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ
Παραθέτω το ακριβές απόσπασμα που περιλαμβάνεται στην « ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΤΗΣ 12.7.2015, Βρυξέλλες, 12 Ιουλίου 2015»:
«Το Eurosummit επισημαίνει ότι ονομαστικό κούρεμα του χρέους δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Οι Ελληνικές Αρχές επαναβεβαιώνουν την ανεπιφύλακτη δέσμευσή τους να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως.
Μέσα σ' αυτό το περιβάλλον, στο πλαίσιο ενός πιθανού μελλοντικού προγράμματος του Ε.Μ.Σ. και σε ευθυγράμμιση με το πνεύμα της δήλωσης του Eurogroup το Νοέμβριο του 2012, το Eurogroup είναι έτοιμο να εκτιμήσει, αν χρειάζεται, πιθανά πρόσθετα μέτρα (ενδεχόμενες μεγαλύτερες περιόδους χάριτος και πληρωμής), στοχεύοντας να διασφαλίσει ότι οι μεικτές χρηματοδοτικές ανάγκες θα παραμείνουν σε βιώσιμο επίπεδο. Αυτά τα μέτρα θα εξαρτώνται από την πλήρη εφαρμογή των μέτρων που θα συμφωνηθούν σε ένα πιθανό νέο πρόγραμμα και θα εκτιμηθούν μετά την πρώτη θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης».
Αυτό ακριβώς υπέγραψε ο κ. Τσίπρας για το δημόσιο χρέος και έχουν ψηφίσει οι 222 βουλευτές που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ).
Αυτή η απόφαση ψηφίστηκε και έγινε νόμος του Ελληνικού κράτους, ο Ν. 4334/15 (ΦΕΚ 80 Α/16-07-2015): Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ.).
 
Του Θανάση Πετράκου


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις