Το Παραολυμπιακό άθλημα Goalball στην Καλαμάτα

Πρώτη Δημοσίευση: 21/02/2019 09:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 21/02/2019 09:08
Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Νότιας Πελοποννήσου του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, υποδέχθηκαν στην πόλη τα μέλη της Εθνικής Ομάδας του Goalball, προκειμένου τόσο οι μαθητές των σχολείων της Μεσσηνίας να γνωρίσουν το Παραολυμπιακό αυτό άθλημα όσο και οι πολίτες να ευαισθητοποιηθούν και να συντελέσουν στην ενσωμάτωσή του στο αθλητικό “γίγνεσθαι” της πόλης.
Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου η Εθνική Goalball έφτασε στη Καλαμάτα, όπου και διέμεινε στο ξενοδοχείο Elite City Resort. Στις 6.00 το απόγευμα της ίδιας μέρας την ομάδα υποδέχτηκε και καλωσόρισε, στο παλαιό Δημαρχείο, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παύλος Μπουζιάνης.
Την Πέμπτη 14 η Εθνική ομάδα Goalball υποδέχθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλαμάτας το Ειδικό Γυμνάσιο, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, το ΓΕΛ Γαργαλιάνων, το 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, το Δημοτικό Σχολείο Κοπανακίου, το ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας, το Γυμνάσιο και το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας και το Δημοτικό Σχολείο Βέργας.
Παιδιά και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για το Goalball με ένα ολιγόλεπτο βίντεο. Προκειμένου όμως τα παιδιά των σχολείων που βρίσκονταν στο χώρο να παίξουν και να γνωρίσουν περισσότερο το παραολυμπιακό αυτό άθλημα, οι αθλητές της Εθνικής Ομάδας Ανδρών και Νέων σε μορφή επίδειξης το παρουσίασαν παίζοντας.
Την Παρασκευή 15 ακολουθήθηκε από τους αθλητές η ίδια διαδικασία, ενώ υποδέχθηκαν αυτή τη φορά τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σπερχογείας, του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, του Δημοτικού Σχολείου Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, του Γυμνασίου Καρδαμύλης, του 22ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας και του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.
Αξίζει να σημειωθεί πως το απόγευμα της Πέμπτης οι αθλητές μαζί με τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Ecomobility και τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς, κυρία Λεμπέση Ελένη και κυρία Κολλάτου Μαρία, περπάτησαν σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας, διαπιστώνοντας τα προβλήματα μετακίνησης και πρόσβασης σε σημεία της πόλης από πολίτες με προβλήματα όρασης.
Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, το απόγευμα, η Εθνική Ομάδα πραγματοποίησε ανοιχτό αγώνα για όλους Μεσσήνιους, στο Κλειστό Γυμναστήριο της παραλίας, ενώ ακολούθησε αγώνας ανάμεσα στην Εθνική ομάδα Goalball και τους μαθητές του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.
Η εκδήλωση έκλεισε με απονομές αναμνηστικών μεταλλίων και διπλωμάτων στους αθλητές της Εθνικής Ομάδας και στους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων από το διευθυντή του σχολείου, Φώτη Μπουγά. Από τις απονομές δε θα μπορούσαν να παραλειφθούν οι εθελοντές της διοργάνωσης, οι οποίοι βραβεύτηκαν με το δίπλωμα του εθελοντή από τον προπονητή της Εθνικής Ομάδας Goalball, Χριστόφορο Σιζόπουλο.
Για τη σημαντική αυτή εκδήλωση απευθύνονται ευχαριστίες στους χορηγούς της διοργάνωσης: Cosmos Center Καλαμάτας, ΕΠΑΘΛΟΝ, ΘΑΡΡΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, MESSINIA LIVE, BEST media group, Farenews.gr, ΦΩΝΗ news.gr, ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΚΑΝΑΛΙ 1 FM STEREO, TIME FM, KANAΛΙ 20 88,6 FM, City 103,8, ΔΙΑΥΛΟΣ 99,2, MESSINIA RADIO, MESSINIA webTV, EnterTV Messinia, enter Messinia, Life fm88, Kiss 89, Έμφασις 91,8, ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΗ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΠΑΝ.ΑΕΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις