Το Φεστιβάλ "Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας" κορυφώνεται τις ερχόμενες ημέρες

Πρώτη Δημοσίευση: 12/07/2019 08:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/07/2019 08:45
Το Φεστιβάλ «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας» κορυφώνεται με δύο σημαντικές συναυλίες την ερχόμενη εβδομάδα.
Τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, στην Κεντρική σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, στις 21.00, θα δοθεί η συναυλία των καθηγητών των masterclass βιολιού, βιολοντσέλου και πιάνου με έργα F. Mendelssohn και J. Brahms. Η Αλεξία Μουζά – πιάνο, ο Felix Froschhammer – βιολί, ο Ηλίας Σδούκος – βιόλα (προσκεκλημένος) και η Indira Rahmatulla – βιολοντσέλο, τέσσερις διεθνώς αναγνωρισμένοι μουσικοί θα συμπράξουν σε ένα πρόγραμμα δυναμικό, ευχάριστο και συναρπαστικό, προσφέροντας στο κοινό της πόλης μια συναυλία διεθνούς κύρους και προσδίδοντας στο Φεστιβάλ μια υπεραξία για τα μουσικά δρώμενα της πόλης.
 
Το Φεστιβάλ
Το φεστιβάλ κλασσικής μουσικής Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας δημιουργήθηκε και ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2017 ως εξέλιξη και φυσική συνέχεια του masterclass βιολοντσέλου της Indira Rahmatulla, που διοργανώθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας το καλοκαίρι του 2016.
Ήδη από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του φεστιβάλ το 2017 προστέθηκαν πλάι στην νυν καλλιτεχνική διευθύντρια και διδάσκουσα στο ετήσιο masterclass βιολοντσέλου, Indira Rahmatulla, ενθουσιωδώς ο διαπρεπής Γερμανός βιολονίστας Felix Froschhammer και η καταξιωμένη πιανίστρια Αλεξία Μουζά.
Πάνω από 130 μουσικοί από το Αζερμπαϊτζάν, το Ουζμπεκιστάν, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ουκρανία, το Μεξικό, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Ελλάδα θα βρεθούν στην Καλαμάτα και θα συμπράξουν σε 17 συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν από τις 3 Ιουλίου ως τα τέλη Αυγούστου, χρίζοντας την Καλαμάτα Μουσική Πρωτεύουσα της Ευρώπης!
Σημαντικό ρόλο στην εδραίωση του Φεστιβάλ και στην ανάπτυξή του παίζουν φυσικά και δύο από τα σημαντικότερα ιδρύματα στην Ελλάδα. Το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια με τη σημαντική χορηγία του και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την δωρεά του ενισχύουν την δυναμική του Φεστιβάλ και αναγνωρίζουν το ρόλο του στα περιφερειακά Φεστιβάλ της Ελληνικής Επικράτειας.
Εισιτήριο: 10 & 5 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας κάθε μέρα εκτός Κυριακής 10.00-14.00.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2721021881 & 6985898280
www.kalamatamusicdays.comΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις