Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας ταξιδεύει σήμερα στην Καλαμάτα

Πρώτη Δημοσίευση: 13/03/2019 17:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/03/2019 17:48
Σήμερα στις 8.00 το βράδυ στο Α49, με ελεύθερη είσοδο, φίλοι της ταινίας μικρού μήκους θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις βραβευμένες ταινίες του πρόσφατου Φεστιβάλ Δράμας και να έρθουν σε επαφή με το έργο καταξιωμένων δημιουργών και ανερχόμενων καλλιτεχνών που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον.
66 ελληνικές ταινίες διαγωνίστηκαν για τα βραβεία. H ταινία «Άβανος» του Παναγιώτη Χαραμή τιμήθηκε με το Χρυσό Διόνυσο και 5 ακόμα βραβεία, Σεναρίου, Φωτογραφίας, Ανδρικής Ερμηνείας για τον Κίμωνα Κουρή, Σκηνικών και το βραβείο της ΕΤΕΚΤ.
Στις βραβεύσεις επίσης διακρίθηκαν τα φιλμ: «Έκτορας Μαλό - Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς» της Ζακλίν Λέντζου, που βραβεύτηκε με τον Αργυρό Διόνυσο, «Η Σιγή των Ψαριών όταν Πεθαίνουν» του Βασίλη Κεκάτου που κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης στο Διεθνές Τμήμα, το «37 Μέρες» της Νικολέτας Λεούση που τιμήθηκε από την ΟΚΛΕ και το «Κιόκου Πριν Έρθει το Καλοκαίρι» του Κωστή Χαραμουντάνη, που διακρίθηκε μόνο στα Κίνητρα του EKK.
Το Φεστιβάλ της Δράμας είναι ένας από τους σημαντικότερους εθνικούς θεσμούς στο χώρο του κινηματογράφου και αποτελεί τη σπουδαιότερη γιορτή μικρού μήκους στη χώρα.
Η προβολή διοργανώνεται από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, σε συνεργασία με το χώρο τέχνης Α49
 
 
 
«Αλήθεια»
Με την «Αλήθεια» συνεχίζεται αύριο το πρόγραμμα προβολών από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.
Η Dominique, μια νεαρή Γαλλίδα, δικάζεται για το φόνο του εραστή της. Τι οδήγησε την ηρωίδα μας σε αυτή την πράξη; Πόθος; Εκδίκηση; Απόγνωση; Καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης, μέσα από ματιές στο παρελθόν της σχέσης, οι θεατές μαθαίνουν όλα τα γεγονότα που οδήγησαν την πρωταγωνίστριά μας στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Η «Αλήθεια» είναι μια ταινία-άθλος για όλους τους εμπλεκόμενους. Αποτελεί για πολλούς την καλύτερη ταινία του Clouzot και είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ταινίες στην ιστορία του γαλλικού κινηματογράφου. Με την επιμονή του στις ερμηνείες, κυρίως της Brigitte Bardot, αλλά και τους παθιασμένους διαλόγους εντός της δικαστικής αίθουσας, ο Clouzot καταφέρνει να καθηλώσει το κοινό του και να το κάνει να αγωνιά για τη μοίρα της πρωταγωνίστριας.
Η «Αλήθεια» βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και ήταν υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 1960.
ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ – LA VERITE
Drama | K-12 | 1960 | Fr | 130΄
Σκηνοθεσία: Henri-Georges Clouzot
Παίζουν: Brigitte Bardot, Paul Meurisse, Charles Vanel
21:30 | αμφιθέατρο «Θοδ. Αγγελόπουλος», Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας| Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις