Το φύτεμα των πλατανιών και τα προβλήματα που δημιουργούν

Πρώτη Δημοσίευση: 12/10/2017 13:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/10/2017 13:50
Το τρίτο θέμα που τέθηκε χθες στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας είχε να κάνει με την αφαίρεση δέντρων στην οδό Φιλελλήνων. Με την ευκαιρία αυτή, δε, οι Σταμάτης Μπεχράκης, Δημήτρης Φαββατάς και Μιχάλης Αντωνόπουλος μίλησαν για την επιλογή των πλατανιών σε πολλά αναπλασθέντα σημεία.
Ειδικότερα, η αφορμή δόθηκε από την ακαταλληλότητα πλέον των λευκών στη νησίδα της Φιλελλήνων, αφού με τις ρίζες τους έχουν δημιουργηθεί προβλήματα. Έτσι, οι δημοτικοί σύμβουλοι υποστήριξαν ότι το ίδιο λάθος συμβαίνει και τώρα που στην πόλη φυτεύονται πλατάνια. Πρόκειται για δέντρα που, όταν μεγαλώσουν- και ήδη έχει συμβεί - προκαλούν προβλήματα στα πεζοδρόμια, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα οι επόμενες Δημοτικές Αρχές να πρέπει να προβούν σε αντίστοιχες κινήσεις σαν αυτή του κοψίματος των δέντρων στη Φιλελλήνων.
Επίσης, οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι υποστήριξαν ότι τα πλατάνια δημιουργούν προβλήματα και στα διαμερίσματα, καθώς «κρύβονται» από αυτά.
Τέλος, ζήτησαν από τους αρμοδίους να δουν το θέμα της επιλογής των δέντρων ξανά, ενώ χαρακτήρισαν ως κακούργημα το να φυτεύονται πλατάνια μέσα στην πόλη.
Π.Μπ.
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις