Το χαλάζι… ράβδισε τις ελιές

Πρώτη Δημοσίευση: 10/11/2017 08:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/11/2017 08:19
Κλιμάκια γεωπόνων της ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας επισκέφτηκαν πληγείσες από τη χαλαζόπτωση της 8ης Νοεμβρίου περιοχές των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης. Τα κλιμάκια γεωπόνων επισκέφτηκαν τις Τοπικές Κοινότητες (ΤΚ): Άριος, Αριοχωρίου, Ασπροπουλιάς, Πλατέος, Αγ. Φλώρου, Αρφαρών, Πηδήματος του Δήμου Καλαμάτας και Νεοχωρίου Αρ., Καρποφόρας, Αβραμιού, Λευκοχώρας, Ανδρούσας, Ελληνοεκκλησιάς, Λάμπαινας, Αρσινόης του Δήμου Μεσσήνης.
Μετά την επίσκεψη διαπιστώθηκε ότι σε εκτεταμένες περιοχές των παραπάνω Κοινοτήτων υπάρχει ζημιά από τη χαλαζόπτωση στον ελαιόκαρπο η οποία είναι κλιμακούμενη από ήπιας έως σοβαρότερης έντασης συμπτώματα.
Σε εκπροσώπους φορέων και σε πληγέντες παραγωγούς εδόθησαν οδηγίες για τον περαιτέρω χειρισμό των ελαιοδέντρων, που αφορά στην προστασία τους από βακτηρίωση με ψεκασμούς με χαλκούχα, και για τις ακολουθούμενες διαδικασίες εν όψει αποζημιώσεων.
 
Τριφυλία
Σε περιοχές της Τριφυλίας και συγκεκριμένα στη Δ.Ε. Κυπαρισσίας (Τ.Κ Φαρακλάδας, Σπηλιάς, Αρμενιών κ.λπ.), στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων (Δ.Κ. Γαργαλιάνων στις περιοχές Λαγκούβαρδος, Διαλισκάρι, Πελεκιτός και Κάναλος, Τ.Κ Λεύκης/Τραγάνα) και στη Δ.Ε Αυλώνος (Τ.Κ Ελαία, Καρυές, Αυλώνα, Πλατάνια) προξενήθηκαν σημαντικές ζημιές από ισχυρή χαλαζόπτωση σε:
α) Ελαιοποιήσιμες και επιτραπέζιες ελιές
β) Υπαίθρια κηπευτικά
Σημειώνουμε ότι υπήρξε διακύμανση των ζημιών από περιοχή σε περιοχή και σε ορισμένες περιπτώσεις η καταστροφή ήταν μεγάλη.


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις