Τραγική η κατάσταση με τα σκουπίδια στο Δήμο Δυτικής Μάνης

Πρώτη Δημοσίευση: 08/11/2018 08:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 08/11/2018 08:30
Τις τελευταίες εβδομάδες ο Δήμος Δυτικής Μάνης έχει σταματήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων από τους κάδους, με αποτέλεσμα την τραγική κατάσταση ρύπανσης που βλέπετε στις φωτογραφίες.
Δυστυχώς, αυτό είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της χρονιάς, και όχι μόνο στη θητεία αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Σύλλογος Καθαρή Μάνη πιστεύει ότι οι δημότες (ενήλικες και παιδιά) χρειάζονται τακτική εκπαίδευση γύρω από την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και γενικά το διαχωρισμό των απορριμμάτων σε ρεύματα (ηλεκτρικές συσκευές, μπαταρίες, ογκώδη αντικείμενα, οργανικά κ.τ.λ.), αλλά και ο Δήμος οφείλει να αδειάζει τους κάδους καθημερινά και να έχει ως στόχο την απομάκρυνση των κάδων, τουλάχιστον από τις τουριστικές περιοχές της Μάνης (Στούπα, Καρδαμύλη, Άγιος Νικόλαος, Νεοχώρι), δίνοντας οδηγίες στους κατοίκους σχετικά με τις ημέρες και ώρες που θα μπορούν να βγάζουν τα απορρίμματά τους, ώστε να τα συλλέγουν άμεσα οι υπάλληλοί του.
Τα τουριστικά χωριά θα μπορούν να έχουν μόνο μικρά καλαθάκια για τα μη ανακυκλώσιιμα μικροαπορρίμματα. Η δε αποκομιδή πρέπει να γίνεται σε ώρες πολύ πρωινές ή βραδινές, ανάλογα την εποχή, ώστε να μη διαταράσσεται η καθημερινότητα των επισκεπτών της όμορφης Μάνης μας.
Είναι λυπηρό ο Σύλλογος Καθαρή Μάνη να διοργανώνει τακτικά εθελοντικούς καθαρισμούς και ενημερωτικές καμπάνιες σε σχολεία και χωριά, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους δημότες και τα παιδιά στην καθαριότητα και την αγάπη για το περιβάλλον που ζούμε, και η Δημοτική Αρχή να αδυνατεί να διατηρήσει το χώρο μέσα και γύρω από τους κάδους σε ευπρεπή κατάσταση.
Σοφία Χριστοφιλοπούλου
Πρόεδρος του Συλλόγου Καθαρή ΜάνηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις