Τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις… ένα σύνθημα

Πρώτη Δημοσίευση: 18/05/2017 08:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/05/2017 18:34
Στους δρόμους της Καλαμάτας βγήκαν χθες αρκετοί πολίτες, συμμετέχοντας στα συλλαλητήρια που διοργάνωσαν κόμματα και συνδικαλιστικές οργανώσεις, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για τα μέτρα που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή, ώστε να ολοκληρωθεί η β' αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
Στο πρώτο, μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιάννης Λαγογιάννης, εκπρόσωπος του Συνδικάτου Υπαλλήλων του Ιδιωτικού Τομέα, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου, Χρ. Θεοδωρακόπουλος. Σημειώνεται ότι στη συγκέντρωση συμμετείχαν και αγρότες του Αγροτικού Συλλόγου Μεσσήνης. Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Καλαμάτας.
Η δεύτερη συγκέντρωση έγινε στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, όπου συμμετείχαν μέλη του Εργατικού Κέντρου, καθώς και της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας.
Η τρίτη συγκέντρωση με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις έγινε στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας από μέλη της «Ανοιχτής Συνέλευσης» και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
 
Δήμος Καλαμάτας
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, στη χθεσινή απεργία η συμμετοχή των υπαλλήλων του Δήμου Καλαμάτας ήταν η εξής: Από τους 398 υπαλλήλους του Δήμου έκαναν απεργία οι 160, δηλαδή ποσοστό 40,2%. Δεν απήργησε κανείς από τους 10 υπαλλήλους του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας και κανείς από τους 3 υπαλλήλους στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, από τους 15 υπαλλήλους της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» απήργησαν οι 5, δηλαδή ποσοστό 33,3%, ουδείς των 5 υπαλλήλων της Διοκλής ΑΕ, των 5 υπαλλήλων του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου και των 6 υπαλλήλων της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας ΑΕ απήργησε. Τέλος, από τους 66 υπαλλήλους της ΔΕΥΑΚ απήργησαν 44, ήτοι ποσοστό 66,6%.
Α.Π.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις