Τριφυλία: Απάντηση Κόλλια σε Κατσίβελα

Πρώτη Δημοσίευση: 10/10/2017 13:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/10/2017 13:15
Σκληρή απάντηση στο δήμαρχο Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, έδωσε με δήλωσή του ο πρώην δήμαρχος Κώστας Κόλλιας, σε προσωπικό ύφος.
Ο κ. Κόλλιας ανέφερε:
«”Με ύμνους στον Κόλλια ανέλαβε ο Παν. Κατσίβελας! Έχω τη μεγάλη τιμή να διαδέχομαι στη θέση του δημάρχου της Τριφυλίας μας έναν σπουδαίο πολιτικό άνδρα, έναν άνθρωπο βαθιά δημοκράτη, έναν άνθρωπο ιδιαίτερα και ξεχωριστά έντιμο και ηθικό.. […] Αναγνωρίζω ότι εσείς δεν παραλάβατε Δήμο, ότι ο Δήμος Τριφυλίας ήτανε ένας καινούργιος Δήμος με όλη την εσωτερική αντίφαση και αμφισβήτηση, την οποία δεν είχε κανένας άλλος δήμαρχος σε όλη την επικράτεια” (εφημερίδα “Θάρρος”, 2 Σεπτεμβρίου 2014, σελ. 4).
“Ο νέος δήμαρχος Παν. Κατσίβελας απευθυνόμενος στον απερχόμενο δήμαρχο Κώστα Κόλλια ανέφερε μεταξύ άλλων […]: έχετε κοπιάσει 3,5 χρόνια. Δημιουργήσατε έναν καλλικρατικό δήμο μέσα από μια αντικαλλικρατική νοοτροπία στη συνείδηση του κόσμου… Θα σας τιμώ πάντα και θα είσθε ένας άνθρωπος πάντα ωφέλιμος για τη νέα Δημοτική Αρχή” (εφημερίδα “Ελευθερία”, 2 Σεπτεμβρίου 2014, σελ. 8).
Αυτές οι δηλώσεις του ίδιου του κ. Κατσίβελα αποτελούν την καλύτερη απάντηση που δίνει ο ίδιος στο δικό του, πρόσφατο (27/8/2017), “λιβελογράφημα”. Θα μπορούσα να σταματήσω εδώ. Όπως, επίσης, θα μπορούσα να παραπέμψω στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου (27/8/2014) και στα όσα ελέχθησαν για το πρόσωπο και τη λειτουργία του τότε δημάρχου, από φίλους και “αντιπάλους”. Θα είναι ένα καλό ανάγνωσμα κι ένα καλό μάθημα για το σημερινό δήμαρχο, μήπως και γίνει καλύτερος και κατά τη λήξη της θητείας του αξιωθεί ανάλογων εγκωμίων! Γιατί ό,τι μέχρι τώρα έχει ακούσει για το δημόσιο βίο του είναι οι καταιγιστικές καταγγελίες των εργαζομένων του Νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας” Πατρών για τα έργα και τις ημέρες του στη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ!
Ωστόσο, αν με τη συνέντευξή μου στις 22 Σεπτεμβρίου – μετά τρία χρόνια σιωπής – είχα την υποχρέωση να υπερασπισθώ τα πεπραγμένα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και το έκανα πολύ συγκρατητημένα, πλέον είμαι υποχρεωμένος να υπερασπισθώ τον εαυτό μου απέναντι στην αήθη, υβριστική και συκοφαντική επίθεση του δημάρχου σε προσωπικό επίπεδο, που μάλιστα άπτεται του ποινικού κώδικα.
Μη φοβάσθε, κε Κατσίβελα, δε θα προσφύγω στη δικαιοσύνη! Αυτό αποτελεί δικό σας προνόμιο. Απλά ντρέπομαι για λογαριασμό σας, για λογαριασμό του δημάρχου Τριφυλίας (με τη θεσμική του ιδιότητα), που έχει χάσει την ψυχραιμία του κι έχει κυριευθεί από τα “κακά πνεύματα” της έπαρσης, της αλαζονείας και της εμπάθειας. Ντρέπομαι για λογαριασμό σας, κε δήμαρχε της Τριφυλίας, γιατί μετά τα κλαψουρίσματα “δίκην παλιάς μοιρολογίστρας”, περάσατε στον κατινισμό”! Κι επειδή έχω καθαρή τη συνείδηση, έχω και τη γενναιότητα ν’ απευθυνθώ στους συμπολίτες μου, αλλά και να θέσω και εσάς ενώπιόν τους. Κι έρχομαι τώρα στα συγκεκριμένα ζητήματα του “λιβελογραφήματος” Κατσίβελα:
1) “Εμείς (λέει) δουλεύουμε σκληρά, πράγμα που δε μάθατε να κάνετε στη ζωή σας”. Ντροπή σας! Εγώ, κε Κατσίβελα, δε γεννήθηκα αρχοντόπουλο ούτε μεγάλωσα στα πούπουλα. Παιδί της ορφάνιας και της φτώχειας ήμουνα. Γι’ αυτό δούλεψα σκληρά σ’ όλη μου τη ζωή. Καθώς το πενιχρό εισόδημα της μοδίστρας μάνας μου (τιμώ μ’ ευγνωμοσύνη τη μνήμη της κι άγια η ψυχή της) μόλις επαρκούσε για την επιβίωσή μας, δούλευα από μαθητής ακόμη του Γυμνασίου (ιδίως τα καλοκαίρια) για ν’ αγοράζω τα τετράδιά μου. Και συνέχιζα να δουλεύω και ως φοιτητής για να ολοκληρώσω τις σπουδές μου, όπως έκαναν πάμπολλοι νέοι της δικής μου γενιάς (Για σας δε γνωρίζω, αλλά και όρκο δεν παίρνω). Και συνέχισα βέβαια να εργάζομαι σκληρά και έντιμα για να δημιουργήσω και να συντηρήσω την οικογένειά μου. Και μπορεί να μην πλουτίσαμε, αλλά δόξα τω Θεό ούτε πεινάσαμε ούτε δανεικά πρόκειται να σας ζητήσουμε!
2) Μιλήσατε για “λαθροβίωση σε πολιτικούς διαδρόμους”. Προφανώς εξ ιδίων κρίνετε τ’ αλλότρια! Γιατί, κε Κατσίβελα, “καλό χωριό τα λίγα σπίτια”, όπου όλοι γνωριζόμαστε! Μάθετε, κε Κατσίβελα (και λέω μάθετε γιατί εσείς είσαστε απών και ίσως δε γνωρίζετε), ότι ο Κόλλιας δεν υπήρξε παιδί του κομματικού σωλήνα. Ούτε ανδρώθηκε πολιτικά σε προθαλάμους πολιτικών γραφείων και στις ίντριγκες (εσείς κάτι θα γνωρίζετε από αυτά)! Στους αγώνες, πολιτικούς και κοινωνικούς, ανδρώθηκε, τους οποίους μάλιστα δεν έσπευσε να εξαργυρώσει (ίσως για σας να είναι αδιανόητο…). Αγώνες στις αίθουσες των συνελεύσεων, στα βήματα των συνεδρίων, στις πλατείες, στους δρόμους, στα καφενεία.
3) Μιας και ανέφερα τα καφενεία (και δεν ξέρω ποιους άλλους χώρους υπονοείτε με τους συκοφαντικούς υπαινιγμούς σας  - κι εδώ ντροπή σας!), θα σας συμβούλευα να μην τα περιφρονείτε, κε Κατσίβελα, και μην περιφρονείτε τους ανθρώπους που συχνάζουν σε αυτά, επειδή εκτός από το ν’ ακούν, έχουν την έφεση και να μιλάνε. Ακούστε, κε Κατσίβελα, αντί να “φεϊσμπουκίζει” κάποιος από πρωίας μέχρι νυκτός, αυτοϊκανοποιούμενος μάλιστα μετρώντας τα “λάικ” στην ένδειξη “αρέσει”, είναι καλύτερα να συνδιαλέγεται με την κοινωνία! Και δεν εννοώ – για να μη σπεύσετε – τις συναντήσεις με τους κοινωνικούς φορείς και τους εκπροσώπους τους στα στρογγυλά τραπέζια των συσκέψεων. Καλές είναι κι αυτές. Εννοώ τους ανθρώπους της καθημερινότητας, του μόχθου, που βιώνουν τις αγωνίες τους και τα προβλήματά τους, είτε αφορούν στο Δήμο είτε γενικότερα ζητήματα (εσείς άλλωστε συχνά συμπεριφέρεστε ως “κομματάρχης” της εποχής του Γκόρτσου). Αντί λοιπόν να με λοιδορείτε για την αμεσότητα της επικοινωνία μου με τους πολίτες (και μάλιστα και όταν είχα ρόλο και αρμοδιότητες), θα ήταν καλύτερα και για σας, αλλά και για τους δημότες (γιατι θα γινόσαστε καλύτερος δήμαρχος), αν μπορούσατε ν’ αφήσετε τη θαλπωρή στο κουκούλι μιας “γιεσμένικης” - δεν αναζητώ τους λόγους κουστωδίας και να βγείτε στην κοινωνία! Κι αν έχετε ανασφάλειες και φοβίες, κε Κατσίβελα, ότι στους χώρους που συχνάζουν οι απλοί άνθρωποι θα σας κυριεύσουν “άλλου είδους πνεύματα” (δε φαντάζομαι ότι εκτός από τον εθισμό σας στο “φέσιμπουκ” διατρέχετε και άλλου είδους κίνδυνο), ε, τότε εσείς να πίνετε… χαμομήλι!
4) Δε χάσατε και πάλι την ευκαιρία, κε Κατσίβελα, ν’ αναφέρετε το όνομα του Αντώνη Σαμαρά και μάλιστα χωρίς λόγο. Επιτέλους, κύριε, σταματήστε να παπαγαλίζετε διαρκώς το όνομα του πρώην πρωθυπουργού! Επειδή η εξ αγχιστείας συγγένειά σας είναι η μόνη πολιτική περγαμηνή σας (την οποία, μάλιστα, αρκούντως έχετε εξαργυρώσει), δε σας επιτρέπετε να εκθέτετε (για να μην πω ευτελίζετε) το όνομα, το πρόσωπο και την ιδιότητα του ανδρός.
5) Εύγε σας, κε Κατσίβελα, που μια κοινωνικού χαρακτήρα συνάθροιση επιχειρείτε να τη μετατρέψετε σε πολιτική. Παραποιώντας, μάλιστα, το περιεχόμενο μιας χαλαρής συζήτησης μεταξύ ομοτράπεζων “φίλων”. Το “ρουφιανίζειν” δεν είναι πολιτική, κε Κατσίβελα! Κι εκτός από το ήθος σας, επιβεβαιώνετε ότι από πολιτική ανάλυση τόσο γνωρίζετε όσο εγώ από ανάλυση… ούρων! Και με ποια ιδιότητα τολμάτε να μου υπαγορεύσετε τι “θα θέλατε” να κάνω; Και με ποιο ανάστημα τολμάτε πάλι να γίνετε τιμητής εσείς της δικής μου παραταξιακής συνείδησης και συνέπειας; Και εν πάση περιπτώσει, οι δικοί μου δεσμοί με την οικογένεια Μητσοτάκη (σε πολιτικό επίπεδο) είναι παλιοί και γνώριμοι, από την εποχή του αειμνήστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Εσείς “οψιμήσατε”. Παρεμπιπτόντως, όμως, εσείς δεν ήσασταν που και με την υπογραφή σας στηρίξατε την υποψηφιότητα του κ. Γεωργιάδη; Εξακολουθείτε να τον θεωρείτε ακόμη καλύτερο ηγέτη από τον κ. Μητσοτάκη για την παράταξη και τον τόπο;…».


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις