Τροχαία ατυχήματα στη Μεσσηνία: Στο ίδιο έργο θεατές με…σταυρωμένα τα χέρια

Πρώτη Δημοσίευση: 13/09/2017 14:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/09/2017 14:57
Το γνωστό τραγούδι "Στο ίδιο έργο θεατές", που έκαναν διάσημο οι Γιώργος Νταλάρας και Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ολοκληρώνεται με τους ακόλουθους στίχους: "Στο ίδιο πάντα σκηνικό και στης ψυχής τον πανικό/ απόψε πνίγομαι χρειάζομαι αέρα/θέλω ν’ αρχίσω από δω αλλιώς τα πράγματα να δω/να πω στον κόσμο μια δική μου καλησπέρα".
Κι ο σκοπός αυτός είναι. Να επισημάνουμε για πολλοστή φορά ότι η άσφαλτος στη Μεσσηνία είναι… γεμάτη με αίματα και όλοι οι υπόλοιποι, πέραν των συγγενών που θρηνούν καθημερινά την απώλεια ζωών ή το σοβαρό τραυματισμό άλλων, μετράμε αριθμούς, δίνουμε στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία, αλλά επί της ουσίας, στο παιχνίδι της πρόληψης "παίζουμε την κολοκυθιά".
Μόνο από τα δημοσιεύματα του "Θάρρους" το τελευταίο 15ήμερο μετρήσαμε: Θανατηφόρο τροχαίο στη Βάλτα, σοβαρό τροχαίο στην οδό Λακωνικής, θανατηφόρο τροχαίο στη Βελίκα, σοβαρό τροχαίο στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, δέκα συλλήψεις για οδήγηση χωρίς δίπλωμα, τροχαίο στο Μεμί, τροχαίο στην οδό Υπαπαντής, τροχαίο στη διασταύρωση των οδών Μελετίου και Υπαπαντής. Τέλος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, σημειώθηκαν 57 τροχαία ατυχήματα με παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες), έναντι 71 που σημειώθηκαν το 2016.
Πρέπει, κάποια στιγμή, τώρα, να υπάρξει μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης ώστε να μη χάνονται ανθρώπινες ζωές. Η πληγή (και) για τον τόπο μας είναι μεγάλη. Πρέπει να κάνουμε όλα όσα μπορούν να γίνουν για να αλλάξει αυτή η κατάσταση.
Θα πρέπει, ως κοινωνία, πέρα από τις διαπιστώσεις, να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για το ζήτημα της οδικής ασφάλειας και της οδικής συμπεριφοράς. Αρκεί να υπηρετήσουμε, με συνέπεια και σταθερότητα, μια ολοκληρωμένη στρατηγική. Να θέσουμε τα ζητήματα της οδικής ασφάλειας ψηλά στην πολιτική μας προτεραιότητα. Δεν πρέπει η οδική ασφάλεια να αφορά μόνο κάποιους ανθρώπους, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα. Μας αφορά όλους.
 
 
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
 
 
 


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις