Τσιγγάνοι που διέπρατταν κλοπές διέφυγαν τρακάροντας το αυτοκίνητο της Ασφάλειας

Πρώτη Δημοσίευση: 13/01/2018 18:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/01/2018 18:25
Κλοπές σε σπίτια και αυτοκινήτων σε Μεσσηνία και Ηλεία είχαν διαπράξει οι δύο τσιγγάνοι που το βράδυ της Τρίτης, προκειμένου να διαφύγουν, όπως και τελικά κατάφεραν, τράκαραν αυτοκίνητο της Ασφάλειας που τους καταδίωκε.
Ο ένας μάλιστα τσιγγάνος, ο 41χρονος που κατάγεται από την Ηλεία, είναι καταζητούμενος, αφού έχει παραβιάσει την άδεια που είχε πάρει από τις φυλακές Δομοκού, όπου κρατούνταν για κλοπές. Ο κρατούμενος έπρεπε να έχει επιστρέψει στις φυλακές από τις 6 Σεπτεμβρίου του 2016 και έκτοτε είναι άφαντος.
Ο δεύτερος τσιγγάνος, 40 ετών, είναι από το Πλατύ Μεσσηνίας.
Για τους δύο σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
 
Κλοπές σε σπίτια
Έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάσθηκαν έξι κλοπές σε σπίτια και σε αυτοκίνητο, σε περιοχές των Δήμων Καλαμάτας και Οιχαλίας, καθώς και δύο κλοπές αυτοκινήτων στον Πύργο και το Δήμο Ήλιδα Ηλείας.
Όπως προέκυψε, ο 41χρονος και ο 40χρονος, από την ημέρα των Θεοφανείων έως τις 8 Ιανουαρίου, διέπραξαν πέντε κλοπές σε σπίτια στη Μεσσηνία, από όπου αφαίρεσαν χρήματα. Πάντα φρόντιζαν να μπαίνουν στα σπίτια όταν απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες τους.
Ειδικότερα, το απόγευμα των Θεοφανείων, στο Πήδημα, από ανασφάλιστη πόρτα μπήκαν σε μονοκατοικία, απ’ όπου αφαίρεσαν 500 ευρώ. Ακολούθως, μπήκαν σε άλλο σπίτι στο Πήδημα, από ανασφάλιστο παράθυρο μπάνιου και πήραν 1.100 ευρώ και έξι σακουλάκια καπνού. Το ίδιο απόγευμα «χτύπησαν» και τρίτο σπίτι στο Πήδημα, απ’ όπου πήραν 200 ευρώ.
Την επόμενη ημέρα, του Αγιαννιού, πρωινές ώρες στο Βασιλικό Μεσσηνίας, μπήκαν σε σπίτι και αφαίρεσαν 100 ευρώ. Και την αμέσως επόμενη ημέρα, στις 8 Ιανουαρίου, μπήκαν σε σπίτι Αλβανού στην Οιχαλία και αφαίρεσαν 1.200 ευρώ.
 
Αυτοκίνητα
Επίσης, από την Πρωτοχρονιά έως τις 3 Ιανουαρίου στην Ηλεία, αφαίρεσαν δύο οχήματα, ενώ κατά τις μετακινήσεις τους με τα οχήματα αυτά χρησιμοποιούσαν πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρέσει από άλλο όχημα από περιοχή του Δήμου Οιχαλίας.
Συγκεκριμένα, την Πρωτοχρονιά, νυχτερινές ώρες, από την περιοχή Εφύρα Πηνείας του Δήμου Ήλιδας έκλεψαν αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του ιδιοκτήτη.
Στις 3 του μήνα από τον Πύργο Ηλείας αφαίρεσαν ένα δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε πλατεία.
Παράλληλα, τη νύχτα 3 προς 4 Ιανουαρίου έκλεψαν πινακίδες κυκλοφορίας από αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο έξω από σπίτι στη Μαγούλα του Δήμου Οιχαλίας. Τις πινακίδες αυτές τοποθέτησαν στο αυτοκίνητο που είχαν κλέψει από την περιοχή Εφύρα Πηνείας του Δήμου Ήλιδας Ηλείας.
 
Καταδίωξη
Το βράδυ της Τρίτης αυτοκίνητο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εντόπισε στον παλιό δρόμο Καλαμάτας – Τρίπολης και στο ύψος του χωριού Άγιος Κωνσταντίνος το κλεμμένο αυτοκίνητο από την Ηλεία με τις πινακίδες από το αυτοκίνητο στη Μαγούλα Οιχαλίας.
Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να το παρακολουθούν, αλλά ο οδηγός του παρά τα σήματα των αστυνομικών ανέπτυξε μεγαλύτερη ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει.
Κοντά στους Αγίους Κωνσταντίνους και ενώ το αυτοκίνητο των αστυνομικών τούς καταδίωξε και ήταν πολύ κοντά τους, ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου πάτησε απότομα φρένο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο της Ασφάλειας να «κολλήσει» πάνω του. Τότε οι δύο δράστες που επέβαιναν σε αυτό βρήκαν την ευκαιρία να εγκαταλείψουν το κλεμμένο αυτοκίνητο και να διαφύγουν με τα πόδια μέσα στη νύχτα, χωρίς να καταφέρουν οι αστυνομικοί να τους εντοπίσουν.
Λίγη ώρα αργότερα και από τις έρευνες των αστυνομικών στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, εντοπίσθηκε και το δεύτερο κλεμμένο αυτοκίνητο από την Ηλεία. Τα αυτοκίνητα και οι πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρέσει οι δράστες, αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής των δύο τσιγγάνων σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις