Τσώνης: «Η ανάπλαση του Παμίσου θα αλλάξει το μέλλον της Μεσσήνης»

Πρώτη Δημοσίευση: 16/06/2016 11:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 16/06/2016 11:31
Προχωρά η μελέτη - Ποδηλατόδρομους σε όλο το Δήμο υποσχέθηκε ο δήμαρχος
  
Ξεκινώντας την τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης ενημέρωσε το Σώμα για την πρόσφατη επίσκεψή του (σ.σ. Δευτέρα) στο ΥΠΕΧΩΔΕ και τη συνάντηση που είχε με το διευθυντή του υπουργείου κ. Κοτσώνη.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι το έργο ανάπλασης του Παμίσου προχωρά και πολύ σύντομα η μελέτη θα είναι έτοιμη για να τη φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης. Αφορά αντιπλημμυρικά έργα που προστατεύουν όλο τον κάμπο της Μεσσήνης, αλλά και το αεροδρόμιο, ενώ υπάρχουν επίσης χώροι αναψυχής, αθλητισμού και η ανάδειξη του «κουλντουκιού» του Παμίσου στην παραλία της Μπούκας, το οποίο θα μετατραπεί σε μια μικρή «μαρίνα», η οποία θα δέχεται μεσαίου τύπου και μικρά σκάφη.
Σύμφωνα με τον κ. Τσώνη, η μελέτη αναμένεται να δημοπρατηθεί πριν από τα Χριστούγεννα και όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος, πρόκειται για έργο που «θα γεννήσει μια νέα πόλη» όταν ολοκληρωθεί. Επίσης, αναφέρθηκε στις υποσχέσεις που έχει από τους υπουργούς κ.κ. Χαρίτση και Σταθάκη, για βοήθεια στη δημιουργία ποδηλατόδρομων και την ανάδειξη καλντεριμιών σε όλο το Δήμο Μεσσήνης. «Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε κι εμείς για έργα που θα κάνουμε με εξοικονόμηση χρημάτων, και θα δώσουν ανάπτυξη σε όλο το Δήμο» ανέφερε ο κ. Τσώνης.
Ως έργα υποσχέσεων που θέλουν χρόνια για να ολοκληρωθούν, και τα οποία βάζει στην «ατζέντα» για να αποφύγει τη συζήτηση για το Προσφυγικό και τα σκουπίδια, κατηγόρησε τον Γιώργο Τσώνη ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος.
Στο σημείο αυτό σημειώθηκε ένταση, με το δήμαρχο Μεσσήνης να αποκαλεί τον κ. Αναστασόπουλο «ψεύτη» και τον ίδιο να απαντά στο δήμαρχο ότι «δεν πέρασε ποτέ μεγαλύτερος λαϊκιστής και ψεύτης από εσένα στο Δήμο».
Όσον αφορά στις εξαγγελίες του δημάρχου για το Πάμισο, ο κ. Αναστασόπουλος υποστήριξε ότι η μελέτη για τα αντιπλημμυρικά της περιοχής υπάρχει πολλά χρόνια, ενώ για τα έργα αναψυχής και ανάδειξης, εξήγησε στο δήμαρχο ότι οι μελέτες δίπλα σε παραποτάμιες περιοχές και θάλασσες παίρνουν πολλά χρόνια για να γίνουν και του ευχήθηκε να αρχίσουν, τουλάχιστον, κατά τη διάρκεια της θητείας του…
Τις εξαγγελίες για κατασκευή ποδηλατόδρομων σε όλο το Δήμο, ο κ. Αναστασόπουλος τις χαρακτήρισε «λόγια του αέρα», αφού δεν ανέφερε τίποτα συγκεκριμένο ο δήμαρχος παρά μόνο όμορφα λόγια… Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Δ. Σαμπαζιώτης, ζήτησε από το δήμαρχο να φέρει τη μελέτη για τον Πάμισο στο Δημοτικό Συμβούλιο και να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες τι θα γίνει σ’ ένα σημαντικό ζήτημα, που αφορά στο μέλλον της περιοχής.
Παράλληλα, επισήμανε στον κ. Τσώνη ότι είναι όμορφες οι υποσχέσεις για έργα, αλλά ας ρίξει μια ματιά τι γίνεται στο Δήμο και αναφέρθηκε στην άθλια κατάσταση του δρόμου που συνδέει τα δύο ξενοδοχεία στην περιοχή της παραλίας της Ανάληψης, που βρίσκονται μέσα στη λάσπη, χωρίς φώτα, και αποτελούν εικόνα ντροπής για το Δήμο στα μάτια των επισκεπτών.

 Του Κώστα Γαζούλη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις