Υπάρχει ελπίδα για ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καλαμάτας με Κρήτη και Κύθηρα…

Πρώτη Δημοσίευση: 08/08/2017 09:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 08/08/2017 09:58
Ενώ μέχρι σήμερα όλες οι προσπάθειες έχουν αποτύχει και η τουριστική περίοδος φτάνει στην κορύφωσή της, το πρόβλημα της σύνδεσης των Κυθήρων με Καλαμάτα και Καστέλι δεν έχει αντιμετωπιστεί. Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, όμως, δεν παύει να δηλώσει αισιόδοξη. Έτσι, σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής: 
"Την Τρίτη 1η Αυγούστου 2017 συνεδρίασε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σχετικά με την επαναδρομολόγηση πλοίου, που θα συνδέει την Καλαμάτα με τα Κύθηρα και το Καστέλι Κισσάμου.
Το Συμβούλιο έλαβε απόφαση για τις τεχνικές προδιαγραφές του σκάφους και την παρούσα εβδομάδα το υπουργείο θα εκδώσει πρόσκληση προς τις πλοιοκτήτριες εταιρείες, προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον (πληροφορίες αναφέρουν ότι υφίσταται), το πλοίο θα δρομολογηθεί άμεσα.
Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος είχε εγκαίρως αποστείλει επιστολή προς τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κοινοποιούμενη στο Νεκτάριο Σαντορινιό, υφυπουργό και στο Διονύσιο Καλαματιανό, γενικό γραμματέα του ιδίου υπουργείου, με την οποία ζητούσε την επανασύνδεση της Καλαμάτας ακτοπλοϊκώς με την Κρήτη και τα Κύθηρα».
Α.Π.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις