Υπέβαλε πρόταση για Κέντρο Κοινότητας ο Δήμος Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 21/02/2017 11:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 21/02/2017 11:26
Ο Δήμος Καλαμάτας υπέβαλε χθες αίτηση χρηματοδότησης στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με πόρους από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Η αίτηση υπεβλήθη μέσω της Πράξης με τίτλο «Συγκρότηση και λειτουργία Κέντρου Κοινότητας και Κινητής Μονάδας στο Δήμο Καλαμάτας με περιοχή ευθύνης την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας».
Η πρωτοβουλία αυτή αφορά στη λειτουργία ενός διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας, ως υπηρεσίας μιας στάσης για την εξυπηρέτηση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του Νομού Μεσσηνίας. Επισημαίνεται ότι οι Δήμοι Δυτικής Μάνης, Τριφυλίας, Οιχαλίας, Πύλου-Νέστορος, Μεσσήνης θα υποστηρίζονται μέσω Κινητής Μονάδας, η οποία θ' αποτελεί βραχίονα του Κέντρου Κοινότητας.
Σκοπός των Κέντρων Κοινότητας είναι η υποστήριξη των ΟΤΑ Α' Βαθμού στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας, στην ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης του Κέντρου Κοινότητας, καθώς και στην κοινωνική ένταξη και την προώθηση στην απασχόληση των ευπαθών ομάδων του τοπικού πληθυσμού.
Για τη στελέχωση του Κέντρου Κοινότητας και της Κινητής Μονάδας θα προσληφθούν με διαδικασίες ΑΣΕΠ τρεις κοινωνικοί λειτουργοί, δύο ψυχολόγοι και ένας οδηγός.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις