Υπογράφηκε σύμβαση από το Δασαρχείο για το δασικό οδικό δίκτυο στον Ταΰγετο

Πρώτη Δημοσίευση: 20/07/2019 17:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 20/07/2019 17:51
Η σύμβαση για την εκτέλεση εργασιών βελτίωσης και συντήρησης του δασικού οδικού δικτύου στον Ταΰγετο υπογράφηκε χθες από το Δασαρχείο Καλαμάτας.
Παράλληλα, προκηρύχθηκε διαγωνισμός και για τη συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου στο δάσος της Βασιλικής.
 
Εργασίες στο δασικό δίκτυο
Η σύμβαση που υπογράφτηκε χθες για την εκτέλεση των εργασιών «Βελτίωσης – Συντήρησης Δασικού Οδικού Δικτύου Ταϋγέτου» είναι ποσού δαπάνης 18.000 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ. Ο χρόνος εκτέλεσης των εργασιών είναι σαράντα ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.
Επίσης, προκηρύχθηκε συνοπτικός διαγωνισμός ανάδειξης αναδόχου για την εκτέλεση των εργασιών «Βελτίωσης – Συντήρησης Δασικού Οδικού Δικτύου του Δάσους Βασιλικής» με το σύστημα προσφοράς ποσοστού έκπτωσης.
Το ποσό της δαπάνης θα ανέλθει στα 8.000 ευρώ με ΦΠΑ και θα καλυφθεί από τις πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Ο διαγωνισμός θα γίνει στα γραφεία του Δασαρχείου Καλαμάτας την 1η Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.00 π.μ. Σε περίπτωση που αποβεί άγονος ή ασύμφορος για το Ελληνικό Δημόσιο, θα επαναληφθεί με τους ίδιους όρους, στον ίδιο τόπο και ώρα, στις 8 Αυγούστου.
 
Εκτός ωραρίου
Στο μεταξύ, στο Δασαρχείο Καλαμάτας, ήδη από 1η Μαΐου, έχει ξεκινήσει κανονικό πρόγραμμα με βάρδιες και υπερωρίες. Από 1η Μαΐου υπάρχει πλέον ένας επικεφαλής και δύο άτομα βάρδια καθημερινά, αλλά και τα Σαββατοκύριακα. Επιλαμβάνονται καταγγελιών και πραγματοποιούν περιπολίες σε όλες τις δασικές περιοχές.
Η απογευματινή υπηρεσία επιλαμβάνεται προληπτικά και κατασταλτικά για τον έλεγχο καταγγελιών και γενικότερα τη δίωξη παραβάσεων που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Δασικής Υπηρεσίας.
Η απογευματινή υπηρεσία στα Δασαρχεία παρέχεται από τις 2.00 μετά το μεσημέρι έως τις 10.00 το βράδυ κατά τις καθημερινές και τα Σάββατα.
Επίσης, από τα Δασαρχεία πραγματοποιούνται περιπολίες για προληπτικούς και κατασταλτικούς ελέγχους και την εξέταση καταγγελιών, την πρόληψη και την επικουρική συνδρομή σε περιστατικά δασικών πυρκαγιών κ.λπ. εντός ή εκτός του ωραρίου εργασίας, όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις