Υπογραφή Πρωτοκόλλου Προθέσεων aδελφοποίησης του Δήμου Πύλου – Νέστορος με την Αζόβ της Ρωσίας

Πρώτη Δημοσίευση: 23/10/2016 17:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 23/10/2016 17:19
Υπογράφηκε χθες το Πρωτόκολλο Προθέσεων για την καθιέρωση αδελφοποίησης μεταξύ των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Αζόβ της Ρωσίας, σημαίνοντας με αυτόν τον τρόπο την ανάπτυξη στενότερων φιλικών σχέσεων.
Η συμμετοχή του θωρηκτού «Αζόβ» του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στην ιστορική Ναυμαχία του Ναυαρίνου το 1827, η οποία αδιαμφισβήτητα συντέλεσε στην ελληνική απελευθέρωση, στάθηκε αφορμή για να γνωριστούν οι δύο πόλεις καλύτερα, και σεβόμενοι το ηρωικό παρελθόν του ελληνικού και του ρωσικού λαού, να προχωρήσουν σε περαιτέρω συνεργασία και ανάπτυξη στενότερων φιλικών σχέσεων.
Η συνάντηση για την υπογραφή έγινε στο Δημαρχείο Πύλου-Νέστορος, όπου οι δήμαρχοι Δημήτρης Καφαντάρης και Βλαντιμίρ Ρασούπκιν υπέγραψαν το πρωτόκολλο προθέσεων μεταξύ των δύο Δήμων, ευχόμενοι ο ένας στον άλλον τις εφεξής φιλικές σχέσεις, καθώς και την κοινωνική και πολιτισμική ανάπτυξη και συνεργασία των δύο περιοχών.
Να σημειωθεί πως η ρωσική αντιπροσωπεία, που αποτελούνταν από το δήμαρχο της Azov, τη σύζυγό του και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, επισκέφθηκε την Πύλο την περίοδο του εορτασμού της 189ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου. Ο κ. Ρασούπκιν δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις εκδηλώσεις και την οργάνωσή τους, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κ. Καφαντάρη για τη φιλοξενία, κάνοντας πρόταση του χρόνου να επισκεφθεί με τη σειρά του την πόλη Αζόβ.
Μιλώντας για τη σημασία της αδελφοποίησης, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος τόνισε: «Η συνεργασία αυτή επιβάλλεται να έχει ένα ουσιαστικό περιεχόμενο, το οποίο θα επικεντρώνεται στη νεολαία, την απόκτηση εμπειριών και τεχνογνωσίας, αλλά και την κοινωνική προσέγγιση. Για μας η εξωστρέφεια και οι διεθνείς συνεργασίες είναι αυτοσκοπός στο Δήμο τον οποίο χτίζουμε».
Η συνάντηση για την υπογραφή πραγματοποιήθηκε παρουσία του αντιδημάρχου Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτη Πετρόπουλου, του γενικού γραμματέα του Δήμου Παναγιώτη Καρνούσκου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Azov, Βλαντιμίρ Μικαΐλοβ.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις