Υποτροφίες στη μνήμη του Παναγιώτη (Πήτερ) Χανδρινού στην Αρτεμισία

Πρώτη Δημοσίευση: 18/09/2019 10:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/09/2019 10:41
Η απονομή των υποτροφιών και των αριστείων Παναγιώτη (Πήτερ Χρ. Χανδρινού) έγινε την περασμένη Κυριακή στην Αρτεμισία. Οι νεοεισαχθέντες σπουδαστές που κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής και έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό κατά αλφαβητική σειρά είναι οι εξής: Βενιζέλου Ευσταθία του Κωνσταντίνου, Καρνούσκος Παναγιώτης του Διονυσίου, Πρεβεζάνος Ιωάννης- Χρήστος του Βασιλείου, Ρήγα Μαρία - Ελένη του Δημητρίου, Σοφρωνά Χριστίνα του Θεοδώρου.
Πέραν των αριστείων στους πέντε νεοεισαχθέντες σπουδαστές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, δόθηκαν δύο τιμητικές διακρίσεις στη Βασιλική Βασιλάκη του Χρήστου, για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με επίδοση «Άριστα», καθώς και στη Μάρθα-Ιωάννα Στρούμου του Λεωνίδα, δια την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών της στο Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας Μουσειολογίας από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, επίσης με «Άριστα».
Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της οικογένειας και πρόεδρος της Επιτροπής, Γεωργία Βασιλάκη, επισήμανε ότι «επειδή η Επιτροπή Υποτροφιών δεν εξαντλεί την προσφορά της μόνο με τα χρηματικά έπαθλα των σπουδαστών μας, αλλά αφουγκράζεται ευρύτερα τις ανάγκες της Κοινότητάς μας, έχω σήμερα την τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσω ένα ακόμη σημαντικό έργο που υλοποιήσαμε, στη βόρεια πλευρά του Ιερού Ναού, με τη δημιουργία δύο σύγχρονων χώρων υγιεινής, την ανάπλαση του αύλειου χώρου, καθώς και την αναστήλωση και ανάδειξη ενός ιστορικού μνημείου, όπως είναι η “Αυλόπορτα” η οποία είναι διάτρητη από σφαίρες, από τη μάχη στο σχολείο εναντίον των Ιταλών κατακτητών τον Αύγουστο του 1943».
Τέλος, απευθυνόμενη στην οικογένεια του Πήτερ Χανδρινού εξέφρασε «ολόθερμες ευχαριστίες γι' αυτήν την πολυσήμαντη προσφορά στον τόπο και τους ανθρώπους» και ευχήθηκε «υγεία, δύναμη και μακροημέρευση σε όλη την οικογένεια».
Επίσης, συνεχάρη τους νέους σπουδαστές για τις μέχρι τώρα επιτυχίες τους και τους κάλεσε στη νέα ακαδημαϊκή πορεία τους να αγωνιστούν με βαθιά πίστη στις ανθρωπιστικές αξίες και τα ιδεώδη!.
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις