Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Σύγκρουση δύο κόσμων στις επερχόμενες ευρωεκλογές

Πρώτη Δημοσίευση: 16/05/2019 08:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 16/05/2019 08:14
Σημείωσαν από την Καλαμάτα

Η "συσπείρωση των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων" στην Ε.Ε. είναι η "απάντηση" στην ακροδεξιά και στο νεοφιλελευθερισμό, τόνισαν υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτικό Μέτωπο που βρέθηκαν χθες στην Καλαμάτα. Ο λόγος για τους Κώστα Αρβανίτη, Ιωάννα Κοντούλη, Αλέξανδρο Νικολαΐδη και Δημήτρη Πετρόπουλο, οι οποίοι πριν μιλήσουν σε ανοιχτή συγκέντρωση το βράδυ στο ξενοδοχείο "Φαραί Παλλάς", παραχώρησαν το μεσημέρι κοινή συνέντευξη Τύπου.
Κατά τη διάρκειά της αναφέρθηκαν με έντονα κριτικό τρόπο στον αρχηγό της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι οι θέσεις του ιδίου και του κόμματός του είναι μια μείξη άκρατου νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς, ενώ εξίσου επικριτικοί ήταν, με αφορμή ερώτηση του "Θ", και για το ΚΙΝΑΛ, το οποίο, σχολίασαν, στα περισσότερα θέματα συμπορεύεται με τη Ν.Δ.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης: "Ν.Δ. ΚΑΙ ΚΙΝ.ΑΛ. έχουν το ίδιο αφεντικό, τον Βαγγέλη Μαρινάκη", κάτι που αντικατοπτρίζεται με τον καλύτερο τρόπο στη συμμαχία που έχουν συνάψει στις εκλογές για το Δήμο Πειραιά, ενώ και τα δύο παραπάνω κόμματα ήταν αυτά που οδήγησαν με τις πολιτικές τους στη φτωχοποίηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού της χώρας. Τέλος, προχώρησε στην άποψη ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αλλά των εθνικών εκλογών, θα δημιουργήσει ανακατατάξεις και αλλαγές στο εθνικό πολιτικό σκηνικό.
Παίρνοντας πρώτος το λόγο ο Κώστας Αρβανίτης, τόνισε ότι «ελάχιστες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές είναι φανερό ότι οι λαϊκές δημοσκοπήσεις, μέσω των συγκεντρώσεων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικό Μέτωπο, είναι πολύ πιο δυνατές από τις εντυπώσεις που προσπαθούν να δημιουργήσουν συγκεκριμένα κέντρα», σχολιάζοντας ότι σ’ αυτές τις εκλογές διακυβεύεται «αυτό που λέμε ακροδεξιά κι αυτό που λέμε προοδευτικός κόσμος, και το οποίο ερμηνεύεται ως το δίπολο μεταξύ Μητσοτάκη – Βέμπερ και ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».
Επιπλέον, σημείωσε ότι «ο κ. Βέμπερ (σ.σ. πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις επερχόμενες ευρωεκλογές) και ο κ. Μητσοτάκης μισούν ό,τι χαρακτηρίζεται δημόσιο».
Στη συνέχεια, η Ιωάννα Κοντούλη επισήμανε ότι «το προοδευτικό μέτωπο που έχει δημιουργηθεί είναι σαν να χτυπά καμπάνες αφύπνισης για τους πολίτες", γιατί "στις επερχόμενες εκλογές πρέπει να δοθεί η απάντηση που δόθηκε και το 2015. Ότι οι πολιτικές της λιτότητας πρέπει να σταματήσουν, -είναι ο οδικός χάρτης κατάρρευσης της Ευρώπης, όπως είπε- και πρέπει να αντιμετωπίσουμε την απειλή του φασισμού, την απειλή της φτώχειας και, βέβαια, την απειλή της κλιματικής αλλαγής».
Ο Ολυμπιονίκης του TAE KWON DO, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, πρόσθεσε ότι ο κόσμος έχει μνήμη και "ευχαριστούμε και τον κ. Μητσοτάκη που βοηθάει στο να μην ξεχνάμε. Πιστεύω στον κόσμο, θεωρώ ότι ο κόσμος δε θα ξεχάσει πώς παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη χώρα και πού την έφερε, δε θα ξεχάσει ότι μέσα στη χρεοκοπία και μέσα στα μνημόνια κατάφερε να στήσει ξανά από την αρχή το κοινωνικό κράτος».
Από την πλευρά του, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και συντοπίτης μας, Δημήτρης Πετρόπουλος, χαρακτήρισε αυτές τις ευρωεκλογές ιδιαίτερα κρίσιμες για την Ευρώπη και δύο φορές κρίσιμες για την Ελλάδα, «γιατί και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα θα διεξαχθεί μια μάχη ανάμεσα σ’ αυτό το υβρίδιο νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς - που εκφράζει στην Ελλάδα η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης- και σ’ ένα συνασπισμό δυνάμεων που δημιουργείται από τμήματα της σοσιαλδημοκρατίας που αποσπώνται από το νεοφιλελεύθερο αφήγημα, από δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και τη Οικολογίας, οι οποίες προσπαθούν να ξαναβρούν τις αξίες που έκαναν την Ευρώπη σπουδαία, κι εδώ στην Ελλάδα, προσπαθούν να διατηρήσουν τα κεκτημένα του κοινωνικού κράτους που πραγματικά σε πολύ δύσκολες συνθήκες δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ».
Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι «ο αρχηγός της Ν.Δ. σίγουρα έχει βαθιά περιφρόνηση για την κοινωνία και τον εργαζόμενο», ενώ εκτίμησε ότι «το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα καθορίσει ως ένα βαθμό και το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών».
Η εκδήλωση άνοιξε από τη συντονίστρια της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Βεργινάδη, η οποία καλωσόρισε τους ομιλητές και τους παρουσίασε στους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου.

Του Αντώνη ΠετρόγιαννηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις