Υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Μάνης ο Αλέξης Ρουτζούνης

Πρώτη Δημοσίευση: 01/03/2019 11:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 01/03/2019 11:38
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ!
 
Κάθοδος στις ερχόμενες εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Μάνης
 
Φίλες και φίλοι,
με ιδιαίτερη χαρά, αλλά και αίσθημα ευθύνης, ανακοινώνω την κάθοδό μου στις ερχόμενες εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Μάνης, θεωρώντας πως με την πολύχρονη εμπειρία μου (πάνω από δέκα χρόνια στα έδρανα του Δ.Σ. Δυτικής Μάνης, εκ των οποίων τα δύο ως αντιδήμαρχος) και, βέβαια, με τη δική σας στήριξη, μπορώ να ανταποκριθώ, αισθανόμενος έτοιμος και ικανός.
Οι λόγοι που με ώθησαν σε αυτή την επιλογή μου είναι πολλοί, που το επόμενο διάστημα θα αναλυθούν.
Κυρίαρχος, όμως, λόγος είναι ένας.
Η ριζική αλλαγή διοίκησης του τόπου μας, βασιζόμενη στη δημοκρατία και τη διαφάνεια, όπου στο επίκεντρο της πολιτικής θα βρίσκεται ο δημότης, ο οποίος θα συμμετάσχει στις αποφάσεις του Δήμου.
Ο Δήμος Δυτικής Μάνης, όλα αυτά τα χρόνια, ανεξαρτήτως δημοτικής παράταξης, δυστυχώς, διοικείται με ξεπερασμένες λογικές, του δημάρχου «αφέντη», που δεν μπορούν οι πρακτικές αυτές να έχουν ύπαρξη στη νέα αυτοδιοίκηση. Ο Δήμος δεν είναι «τσιφλίκι» κανενός. Οι μικρές ομάδες, πίσω από κλειστές πόρτες, οδήγησαν σε πελατειακές σχέσεις και σε αδιέξοδα, μακριά από τον πολίτη και τις ανάγκες του.
Δεν είναι δυνατόν οι επικεφαλής των παρατάξεων να ασκούν προσωποκεντρική διαχείριση, να παρακάμπτονται συλλογικά όργανα, συνεργάτες και, τελικά, οι αποφάσεις να παίρνονται κρυφά, από «ολίγους εκλεκτούς», σε παρασυμβούλια.
Όλη αυτή η τακτική οδήγησε τους δημότες στο να απομακρυνθούν και να γυρίσουν την πλάτη στο Δήμο, αδιαφορώντας και απαξιώνοντας πρόσωπα και θεσμούς που ουσιαστικά γεννήθηκαν για να τους υπηρετούν.
Τα αποτελέσματα αυτής της στρατηγικής τα βιώνουμε καθημερινά στη Μάνη.
Ευτυχώς που υπάρχουν μεμονωμένα άτομα, δραστήριοι σύλλογοι και αξιόλογες εθελοντικές οργανώσεις, που υποκαθιστούν τις ανύπαρκτες δομές του Δήμου.
Η κατάσταση αυτή επιβάλλεται να αλλάξει τώρα.
Δικό μας, πρώτο μέλημα είναι να ενώσουμε δυνάμεις.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ!
Να αφήσουμε πίσω μας το χθες… και με εξωστρεφή, ανθρωποκεντρική, σύγχρονη ματιά, να αλλάξουμε το Δήμο μας, δίνοντας λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα που ταλανίζουν και κρατούν πίσω την περιοχή μας.
Ο τόπος μας δε χρειάζεται ευκαιριακούς μάγους ή επαναλαμβανόμενους σωτήρες… που ό,τι είχαν να δώσουν… το έδωσαν.
Για την αλλαγή χρειάζεται σχέδιο, προγραμματισμός, όρεξη για δουλειά, μα πρωτίστως χρειάζεται εμπειρία και γνώση.
Χρειάζονται δυνάμεις με τόλμη και όραμα που μπορούν να αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του πανέμορφου τόπου μας και να έχουν την ικανότητα να συνδέσουν τον τουρισμό με τον αγροδιατροφικό τομέα και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Η ψηφιακή εποχή είναι μέρος της ζωής μας και δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε νέες δυνατότητες που μας προσφέρει η τεχνολογία.
Χρειάζεται να κατανοήσουμε ότι το μοναδικό, φυσικό περιβάλλον και η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά μας είναι οι βασικές πηγές πλούτου και ανάπτυξης, που με κάθε τρόπο πρέπει να προστατευτούν, ώστε να παραδοθούν στις επόμενες γενεές, αναλλοίωτες.
Άμεσα χρειάζεται να δοθούν λύσεις σε βασικά θέματα, όπως η διαχείριση απορριμμάτων, ο βιολογικός καθαρισμός, το νερό και η σωστή του χρήση, τα προβλήματα καθημερινότητας, αλλά και σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και πολιτισμού (θα ανακοινωθούν σύντομα προτάσεις και πρόγραμμα).
Για να γίνουν αυτά και πολλά άλλα πραγματικότητα είναι επιτακτική η ανάγκη επανεκκίνησης του Δήμου μας, με διαφορετική φιλοσοφία διοίκησης. Απαιτείται ένας φιλικός Δήμος, ανοιχτός στον πολίτη, δίνοντάς του χώρο και πρωτοβουλίες…
Μόνο έτσι ο Δήμος Δυτικής Μάνης θα πάρει μια νέα ουσιαστική και ελπιδοφόρα πορεία προς το μέλλον, μακριά από αντιπαλότητες και ξεπερασμένες νοοτροπίες.
Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, εμείς μπαίνουμε μπροστά και κάνουμε το πρώτο βήμα… και όπως λέει ο Κομφούκιος, «ένα μεγάλο ταξίδι ξεκινά με το πρώτο βήμα».
Οι συνεργάτες μου και εγώ ζητάμε από την κάθε μία και τον καθένα από εσάς να στρατευτούμε, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, για το μεγάλο αυτό ταξίδι.
Να είστε σίγουροι πως θα βαδίσουμε με οδηγό τη συναίνεση, προτάσσοντας το εμείς και όχι το εγώ. Αυτό είναι υπόσχεση όλων μας. Άλλωστε, έχουμε διδαχθεί από το παρελθόν και τα λάθη μας. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Η Μάνη μάς χρειάζεται όλους.
Με εντιμότητα σας καλώ, για έναν καθαρό, ανεξάρτητο αγώνα, πέρα από ταμπέλες και χρώματα να συμπορευθούμε σε δρόμους δημιουργίας, ανάπτυξης και προόδου και με κοινό σημείο μας, την αγάπη στον τόπο.
Με συγκλίσεις και συνέργειες, και έχοντας επίγνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας, πάμε δυνατά και πολλά μπορούν να αλλάξουν… αρκεί να το πιστέψουμε και να το παλέψουμε. Τώρα είναι η ώρα…
Η Μάνη μας το αξίζει… και το περιμένει.
Υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Μάνης
Αλέξης Ρουτζούνης
Δημοτικός σύμβουλος-δημοσιογράφος
 
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στη Μηλέα Μάνης. Είναι πτυχιούχος Λογιστικής (ΤΕΙ Λάρισας). Εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Πίστη ως οικονομικός σύμβουλος και από το 1992 ως δημοσιογράφος, παρουσιαστής και διαφημιστής σε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και εφημερίδες της Καλαμάτας (BEST TV, ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ TV, Μεσόγειος fm, Time fm, ΘΑΡΡΟΣ).
Εδώ και πέντε χρόνια έχει δικό του ραδιοφωνικό σταθμό στην Καλαμάτα, τον Time fm 90,9. Έχει δημιουργήσει ντοκιμαντέρ (Ελληνικά- Αγγλικά) για την προβολή της Μάνης.
Είναι δημοτικός σύμβουλος Δυτικής Μάνης από το 2009 συνεχόμενα έως και σήμερα. Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Μαρία Γούλα (που εργάστηκε και στο Δημοτικό Σχολείο Στούπας) και έχουν δύο παιδιά, τη Βαλεντίνα και τον Άκη.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις