Υπό έλεγχο ύστερα από πολύωρη «μάχη» με τις φλόγες η φωτιά στην Πύλο (φωτογραφίες και βίντεο)

Πρώτη Δημοσίευση: 08/06/2018 14:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 08/06/2018 19:13
Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, τέθηκαν υπό έλεγχο, και τα δυο μέτωπα της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Πύλο. Συνολικά συμμετείχαν 18 οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας απ΄ όλη τη Μεσσηνία, δυο πεζοπόρα τμήματα, καθώς και εναέρια μέσα με 5 αεροσκάφη τύπου PZL και ένα ελικόπτερο τύπου «Ericcson»Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής μεγάλη πυρκαγιά στην πόλη της Πύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δυο μέτωπα, ένα που ξεκίνησε από την περιοχή κοντά στο παλιό κέντρο υγείας της περιοχής και επεκτάθηκε στο δάσος μέσα στο «Νιόκαστρο» σε μια δασική έκταση περίπου 20 στρεμμάτων και από το οποίο κινδύνεψε και ο αρχαιολογικός χώρος. Το μέτωπο αυτό συνεχίζει να καίει προς τη θάλασσα ενώ με υπεράνθρωπες προσπάθειες και παρά τους ισχυρούς ανέμους οι άνδρες της πυροσβεστικής βρίσκονται κοντά στον έλεγχο της πυρκαγιάς. Το άλλο μέτωπο ήταν στη πλαγιά προς τη Μεθώνη και το οποίο πριν λίγη ώρα τέθηκε σε περιμετρικό έλεγχο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχοντας προηγουμένως κάψει δασική περιοχή με ελαιόδεντρα.  
Στο σημείο που επικρατούν ισχυροί άνεμοι επιχειρούν οχήματα από τα Πυροσβεστικά κλιμάκια της περιοχής, εναέρια μέσα καθώς και όχημα από την Καλαμάτα. Την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Θεοφιλόπουλος. 

Σε λίγο περισσότερη ενημέρωση.

Βίντεο και Φωτογραφίες: Στέλιος Σπυρόπουλος
Video: Σχόλια

Μπορείτε να μας πείτε πώς ξεκίνησε;; Κάθε χρόνο τα ίδια...ελπίζω να μην είναι ΠΑΛΙ από τα σκουπίδια...ή από τους πολύ αγαπητούς συμπολίτες μου που πετάνε οτιδήποτε οπουδήποτε!!!!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις