Υπ. Υποδομών: Για τη χρήση μόνο της περιμετρικής δεν απαιτείται πληρωμή διοδίων

Πρώτη Δημοσίευση: 27/02/2017 10:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 27/02/2017 10:06
Για τη χρήση και μόνον της περιμετρικής οδού της Καλαμάτας δεν απαιτείται η πληρωμή τελών διοδίων από τους χρήστες, επομένως η περιμετρική οδός χρησιμοποιείται από τους πολίτες χωρίς οικονομική επιβάρυνση, ανακουφίζοντας ουσιαστικά την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης. Αυτό τονίζεται σε απάντηση του Υπουργείου Υποδομών, σχετικά με ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή, ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης για την κατάργηση των διοδίων στη Θουρία.
Όπως σημειώνει ο προϊστάμενος της ΕΥΔΕ Γιάννης Καρνέσης, οι σταθμοί διοδίων προβλέπονται από τη σύμβαση παραχώρησης και δεδομένου ότι η κατασκευή του έργου έχει περατωθεί, δεν προβλέπονται άλλοι σταθμοί διοδίων.
Σε ότι αφορά τον κόμβο της Θουρίας, σημειώνει ότι  έχει κατασκευασθεί πλευρικός σταθμός διοδίων (έξοδος στην κατεύθυνση προς Αθήνα και είσοδος στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα), καθόσον ο υπόψη κόμβος δεν περιλαμβάνεται στους μετωπικούς σταθμούς διοδίων.
Σύμφωνα δε με τη σύμβασης, ο παραχωρησιούχος δικαιούται να εγκαταστήσει πλευρικούς σταθμούς διοδίων σε όποιες θέσεις κρίνει κατάλληλες, αλλά δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση πλευρικών σταθμών διοδίων στους Α/Κ Δυτικής Εισόδου Καλαμάτας και Α/Κ Νέδοντα.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις