Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση αύριο Παρασκευή στη Μεσσηνία!

Πρώτη Δημοσίευση: 09/08/2018 18:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/08/2018 18:11
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών, για αύριο Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς  (κατηγορία 4) και για την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
Η περιφέρεια Πελοποννήσου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπενθυμίζει ότι οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 και 5 είναι:

Ο ορεινός όγκος του Ταϋγέτου: περικλείεται από τα κοινά διοικητικά όρια της Π.Ε. Μεσσηνίας με τις Π.Ε. Αρκαδίας & Λακωνίας (Δήμοι Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης).
Δήμος Μεσσήνης
– Η δασική περιοχή που περικλείεται στα διοικητικά όρια των οικισμών ΜάκραιναΚάτω Βούταινα-Πλατανόβρυση-Κεφαλόβρυσο-Λυκουδέσι (Δ.Ε. Αριστομένους)
– Η δασική περιοχή που περικλείεται στα διοικητικά όρια των οικισμών Πλατανόβρυσης–Χορεύτρας–Ράδου–Κουτήφαρι–Κεφαλόβρυσου(Δ.Ε. Αριστομένους)
– Η δασική περιοχή που περικλείεται στα διοικητικά όρια των οικισμών Μαγγανιακού-Αρσινόης-Μαυροματίου-Πετράλωνων (Δ.Ε. Ιθώμης) – Η δασική περιοχή Λυκόδημου (Δ.Ε. Πεταλιδίου).
3. Δήμοι Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος – Ο ορεινός όγκος Μαγκλαβά
Δήμος Καλαμάτας
– Οι δασικές περιοχές Πολιανής και Αρφαρών (Δ.Ε. Θουρίας & Αρφαρών)
Δήμος Οιχαλίας
– Οι δασικές περιοχές Νέδας – Σκληρού – Κακαλετρίου – Δασοχωρίου – Μέλπειας έως Αγ. Θεοδώρα Βάστα (Δ.Ε. Είρας) – Οι δασικές περιοχές ποταμού της Νέδας, – Το δασικό οδικό δίκτυο Δασοχωρίου- Καρνασίου (Δ.Ε. Ανδανίας)
Δήμος Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας
– Η δασική περιοχή που περικλείεται από τα διοικητικά όρια των οικισμών Μεταμόρφωσης -Μεταξάδας-Χώρας-Μουζακίου-Χριστιανουπόλεως (Δ.Ε. Παπαφλέσσα-Νέστορος -Φιλιατρών)
– Η δασική περιοχή από οικισμό Μάλη (Δ.Ε. Φιλιατρών) προς οικισμούς Παλαιό Λουτρό-Φλεσσιάδα (Δ.Ε. Νέστορος)
– Η περιοχή του Προφήτη Ηλία στον οικισμό Χανδρινού (Δ.Ε. Χιλιοχωρίων) – Η περιοχή Αγίου Νικολάου στη Δ.Κ. Πύλου (Δ.Ε. Πύλου) – Η περιοχή Μαυροβουλίου- Ζαρναούρας – Χρυσοκελλαριάς (Δ.Ε. Κορώνης)
– Η δασική περιοχή από οικισμό Μάλης (Δ.Ε. Φιλιατρών) προς οικισμούς Κερασέας και Περδικονερίου (Δ.Ε. Κυπαρισσίας) – Το παραλιακό δάσος οικισμού Ελαίας (Δ.Ε. Αυλώνα) – Η δασική περιοχή ποταμού της Νέδας – Η δασική περιοχή του οικισμού Σιδηροκάστρου (Δ.Ε. Αυλώνα) – πλησίον Κοιμητηρίου. – Το δάσος (Πηγαδούλιας-Παναγιάς) πλησίον του οικισμού Αγαλιανής (Δ.Ε. Αυλώνα) – Οι δασικές περιοχές οικισμών Σελλά και Καλογερεσίου τ. Κοιν. Τριπύλας.
Στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου  σημειώνεται επίσης: «Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199».
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις