Υψηλό επίπεδο…

Πρώτη Δημοσίευση: 16/05/2018 14:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 16/05/2018 14:04
Χαρά και συγκίνηση ένοιωσε όποιος παρακολούθησε προχθές το βράδυ το διαγωνισμό των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, στο Πνευματικό Κέντρο.
 Οι νέοι μουσικοί ερμήνευσαν υπέροχα έργα μεγάλων συνθετών στο πιάνο, την κιθάρα και διάφορα άλλα έγχορδα, πνευστά και κρουστά όργανα. Το επίπεδο των διαγωνιζόμενων ήταν τόσο υψηλό που η επιτροπή δυσκολεύτηκε και αποφάσισε αντί για εννέα πλήρεις υποτροφίες να δώσει έξι, συν άλλες έξι εξ ημισείας.
Την επιτροπή συγκρότησαν γνωστοί μουσικοί της χώρας, ο πιανίστας και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Διονύσης Μαλλούχος, ο διακεκριμένος διεθνώς μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων και άλλων μεγάλων ορχηστρών Ανδρέας Τσελίκας και ο μαέστρος του Δημοτικού Ωδείου Ιβάν Μάτζαρης. Και οι τρεις τους έδωσαν τα συγχαρητήριά τους στους σπουδαστές και ευχήθηκαν πάντα το επίπεδο του Δημοτικού Ωδείου να είναι τόσο υψηλό και το κλίμα τόσο καλό.
Πλήρεις υποτροφίες κέρδισαν η Όλγα Γραμματικοπούλου στη μονωδία (ερμήνευσε έργο του Στράους), ο Παναγιώτης Μαυροειδής στο βιολί (ερμήνευσε έργο του Μότσαρτ), ο Ιάσονας Γεωργιόπουλος στην κιθάρα (ερμήνευσε έργο του Φρανσίσκο Ταρέγκα), η Κωνσταντίνα Μαλαπάνη στην κιθάρα (με έργο του Χοακίν Τουρίνα), η Παναγιώτα Πελεκούδα στο πιάνο (με έργο του Σοπέν) και ο Κωνσταντίνος Μάρκου στο πιάνο (με έργο του Σοπέν).
Εξ ημισείας υποτροφίες κέρδισαν η Μελίντα Κωνσταντινίδου στο βιολοντσέλο (με έργο του Μπαχ), η Εβίτα Πετρίδου στο φλάουτο (με έργα του Γκλουκ και του Τέλεμαν), ο Απόστολος Φουσέκης στο φλάουτο με ράμφος (με έργο του Χέντελ), ο Αριστόδημος Πετρούλιας στην τρομπέτα (με έργο του Μπαλντεσάρι), ο Τάσος Κοτσομύτης στην κιθάρα (με έργο του Morel) και η Κατερίνα Μανδηλάρη στο πιάνο (με έργο το Σοπέν).
Συμμετείχαν ακόμη στο διαγωνισμό ο Χρήστος Γεωργιόπουλος στο σαξόφωνο, η Κωνσταντίνα Κουδούνη στην κιθάρα, η Ινώ Κάτσιου στο σαξόφωνο, η Κατερίνα Μηλιαρέση στα κρουστά, ο Γρηγόρης Πετρούλιας στα κρουστά και ο Ερμής Γιαννούκος στο πιάνο.
Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά και στους δασκάλους τους…
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις