Φίλιππος Μπάμης: «Εμπιστευτείτε με ως περιφερειακό σύμβουλο με την επιλογή σας στις εκλογές της 26ης Μαΐου»

Πρώτη Δημοσίευση: 24/05/2019 19:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 24/05/2019 19:44
-«Η Μεσσηνία έχει πλεονεκτήματα, έχει ανθρώπους, έχει προοπτικές και έχουμε επενδύσει στο μέλλον των παιδιών μας»
 
Γιατί είναι ξανά υποψήφιος, τι προσδοκά, αλλά και το στρατηγικό του σχέδιο για τη Μεσσηνία, εξηγεί στη συνέντευξη που ακολουθεί ο κ. Φίλιππος Μπάμης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό της «Νέας Πελοποννήσου» και τον Πέτρο Τατούλη:
 
-Γιατί, κύριε Μπάμη, ασχολείστε έπειτα από 4 χρόνια πάλι με την πολιτική και ειδικά με την αυτοδιοίκηση;
Είμαι πάλι υποψήφιος, από ενεργός πολίτης που είμαι πάντα, γιατί ποτέ στη ζωή μου δε σταμάτησα να ενδιαφέρομαι για την πολιτική και ειδικά, όπως είπατε, για την αυτοδιοίκηση.
Πιστεύω πάντα ότι, όταν ανέβεις όσα σκαλοπάτια μπορείς της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής σου, όταν πάρεις ό,τι σου ανήκει, τότε μόνο είσαι ικανός και να δώσεις κιόλας, χωρίς να έχεις ανάγκη κανένα άλλο αντάλλαγμα πέραν της προσωπικής ικανοποίησης ότι επιστρέφεις, όσα σου «χαρίστηκαν», στους συμπολίτες σου.
Ασχολήθηκα με την πολιτική μόνο όταν έφθασα στην προσωπική μου κορυφή, έγινα δήμαρχος Οιχαλίας, και ασχολούμαι πάλι τώρα ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου, από άλλο μετερίζι, γιατί αισθάνομαι δυνατός και έτοιμος να προσφέρω για τη Μεσσηνία και την Περιφέρεια.
Με την ευκαιρία της ερώτησής σας να προσθέσω την εξής άποψη. Δεν ήρθα για κοινωνική καταξίωση, γιατί αυτή δεν απονέμεται, αλλά κατακτιέται με το ήθος, την εργατικότητα και την προσφορά. Δηλώνω, επίσης, ότι ευτυχώς δε βλέπω μια θέση στην Περιφέρεια για βιοποριστικούς λόγους και νοιάζομαι για τον τόπο μου και το μέλλον των παιδιών μας.
 
-Γιατί με τη «Νέα Πελοπόννησο» και τον Πέτρο Τατούλη, κύριε Μπάμη;
Εγώ είμαι αυτοδιοικητικός, επιχειρηματίας και επιμελητηριακός. Ενδιαφέρομαι για τον τόπο, για την Περιφέρεια, από τη μεριά της ανάπτυξης. Ερευνώντας τις προϋποθέσεις κατέληξα στον Πέτρο Τατούλη, γιατί τις πληροί. Το ευρύ ψηφοδέλτιό του αθροίζει πολλές πολιτικές κοινωνικές δυνάμεις, είναι πολιτικός που καινοτομεί και πιστεύει στη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, απαραίτητο για την ανάπτυξη του τόπου μας.
Μου έδειξε εμπιστοσύνη, με τίμησε με την πρόσκλησή του και συντάσσομαι μαζί του.
 
-Ποιους θεωρείτε πυλώνες ανάπτυξης για τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο;
Θα σας μιλήσω ως επιχειρηματίας και επιμελητηριακός, γιατί αυτό ξέρω καλά και σε αυτόν τον τομέα μπορώ να προσφέρω πρακτικά.
Οι δύο πυλώνες ανάπτυξης είναι η πρωτογενής παραγωγή και ο τουριστικός τομέας.
Στην πρωτογενή παραγωγή, με ναυαρχίδα το λάδι και τις ελιές, πρέπει να στραφούμε στις βιολογικές καλλιέργειες για ποιοτικά προϊόντα εξαγωγής, στη ζωική παραγωγή, τα κτηνοτροφικά πάρκα πρέπει να γίνουν η προτεραιότητά μας.
Τα μελισσοκομικά πάρκα, που ξεκίνησα ως δήμαρχος Οιχαλίας, ήρθε η ώρα να τα υλοποιήσουμε στη Μεσσηνία και σε όλη την Πελοπόννησο. Είναι αυτό που θα πάρω πάνω μου και θα είναι ένα στοίχημα για μένα στο τέλος της 4ετίας να τα παραδώσουμε σε χρήση των μελισσοκόμων μας.
Έτσι και αλλιώς, είμαι ο ίδιος μελισσοκόμος και αμπελουργός.
Πρέπει να κινηθούμε σε αναπτυξιακές κατευθύνσεις και ανάγκες για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα αυτών που παράγουν ή επιχειρούν και να δημιουργήσουμε συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης στην περιοχή μας.
 
-Ποια θεωρείτε πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας;
Η γεωγραφική της θέση την καθιστά νότια πύλη της χώρας μας προς τη Μεσόγειο. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί σήμερα που έχει ολοκληρωθεί ένα μέρος των οδικών υποδομών, αλλά θα διασφαλισθεί εάν ολοκληρωθούν και οι υπόλοιπες συγκοινωνιακές υποδομές (οδικός άξονας Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα, η επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου προς Πάτρα και Αθήνα, η βελτίωση των υποδομών του αεροδρομίου, του λιμένα της Καλαμάτας, του λιμένα Κυπαρισσίας, ο περιφερειακός δακτύλιος της Μεσσηνίας).
Η μεγάλη ακτογραμμή, το σύνθετο ανάγλυφο, η σπάνια βιοποικιλότητα, τα θαυμάσια τοπικά προϊόντα και οι εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες αποτελούν το απόλυτο πλεονέκτημα για τον τουρισμό και την πρωτογενή παραγωγή.
 
-Τι πρέπει   να   γίνει,    όμως,    ώστε     αυτά τα πλεονεκτήματα     να λειτουργήσουν υπέρ της οικονομικής ανάπτυξης των Μεσσηνίων;
Οι επιχειρήσεις και οι επενδυτές θέλουν υποδομές οι οποίες ευνοούν τη δημιουργία φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Η προσέλκυση επενδύσεων απαιτεί σαφείς όρους του παιχνιδιού για όλους, όπως:
1. Ο καθορισμός των χρήσεων γης εντός πόλεων και οικισμών, με έμφαση στο διαχωρισμό των εμπορικών χρήσεων και με τρόπο, ώστε να προστατεύονται τα ιστορικά κέντρα και τα παραδοσιακά κελύφη των οικισμών
2. Η χωροθέτηση επιχειρηματικών πάρκων στις παρυφές των πόλεων για την εγκατάσταση μεγάλων συγκροτημάτων πολυκαταστημάτων, που σήμερα δυστυχώς είναι εγκατεστημένα εντός πόλεων, αλλοιώνοντας την εικόνα τους και ναρκοθετώντας την επιβίωση του μικρού αλλά παραδοσιακού εμπορίου
3. Χωροθέτηση ζωνών αγροκτηνοτροφικών δραστηριοτήτων. Κτηνοτροφικά πάρκα, μελισσοκομικά πάρκα, ζωνοποίηση βιολογικών καλλιεργειών, ζώνες υψηλής παραγωγικότητας.
 
-Η καθημερινότητα των πολιτών;
Εξίσου αναγκαία είναι η ολοκλήρωση των υποδομών που εξασφαλίζουν ποιότητα ζωής για τις επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής μας και οι οποίες σε σημαντικό βαθμό ανήκουν στην αρμοδιότητα και την ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θέματα όπως η αποχέτευση πόλεων και οικισμών, η επεξεργασία των απορριμμάτων και η συστηματική ανακύκλωση, οι κάθε μορφής κοινωνικές υποδομές (υγείας, πολιτισμού, αστικής αναψυχής κ.λπ.), επιβάλλεται και θα επιδιώξω να επιλυθούν άμεσα με τους πιο σύγχρονους τρόπους, δεδομένου ότι οι υποδομές αυτές αποτελούν στοιχειώδεις παροχές προς τους πολίτες- δημότες.
 
-Μπορείτε μόνοι σας ή χρειάζονται συνεργασίες;
Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε με όλους τους κοινωνικούς εταίρους, τα επιμελητήρια της χώρας, τα τοπικά πανεπιστήμια, για να διαμορφώσουμε ρεαλιστικές προτάσεις και να αγωνιστούμε για την άμεση υλοποίησή τους, γιατί μόνος του κανένας δεν κατάφερε τίποτε.
 
-Το φυσικό αέριο είναι ενέργεια χαμηλού κόστους και φιλικό με το περιβάλλον. Τι γνώμη έχετε;
Ευχαριστώ που με ρωτάτε. Θα φανεί εγωιστικό, αλλά προσωπικά έχω ασχοληθεί, έχω πιέσει με όποιες δυνάμεις, για την επέκτασή του μέχρι την Καλαμάτα. Θα αλλάξει τα πάντα και είναι ζητούμενο σήμερα το οικονομικά ανταγωνιστικό προϊόν. Αν ο οδικός άξονας Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα άλλαξε μία φορά την κατάσταση στο Νομό Μεσσηνίας αναπτυξιακά, το φυσικό αέριο θα την αλλάξει δέκα φορές πάνω.
 
-Άρα, το στρατηγικό σας σχέδιο ως περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας ποιο είναι;
Τα βασικά του σημεία του ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΜΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ είναι:
1. Ισόρροπη     και   βιώσιμη   ανάπτυξη με την ανάδειξη όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Μεσσηνίας
2. Φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις
3. Καινοτομία στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, υπηρεσιών, αναπτυξιακών εργαλείων και παραγωγικών διαδικασιών
4. Καινοτομία στον τουρισμό – κλειδί για την ενίσχυση όλων των τομέων της οικονομίας (αγροτικό, μεταποίηση, υπηρεσιών)
5. Φτηνή ενέργεια και φιλική με το περιβάλλον από φυσικό αέριο
6. Αξιοποίηση της πλούσιας παράδοσης της περιοχής και ενδυνάμωση της τοπικής φυσιογνωμίας, με τον πολιτισμό να αποτελεί το υπόβαθρο για τον όποιο σχεδιασμό ενός καλύτερου «αύριο» για τη Μεσσηνία
7. Και φυσικά, ο αγροτικός τομέας, που είναι η ατμομηχανή, το πολιτικοοικονομικό κλειδί, που θα επιτρέψει στη Μεσσηνία να κάνει το άλμα στις προκλήσεις του μέλλοντος.
 
-Οι νέοι άνθρωποι περιμένουν πολλά από την Περιφερειακή Αρχή. Εσείς τι τους λέτε ως Φίλιππος Μπάμης;
Τους κοιτώ στα μάτια και τους λέω ότι η Μεσσηνία έχει πλεονεκτήματα, έχει ανθρώπους, έχει προοπτικές και έχουμε επενδύσει στο μέλλον των παιδιών μας. Εμπιστευτείτε μας ως «Νέα Πελοπόννησο», εμπιστευτείτε με ως περιφερειακό σύμβουλο με την επιλογή σας στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.
 
Σύντομο βιογραφικό
Γεννήθηκε στο Δεσύλλα Μεσσηνίας.
ΣΠΟΥΔΕΣ: Αποφοίτησε από Γυμνάσιο Διαβολιτσίου. Πτυχιούχος Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών & Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και Νομικής Αθηνών (Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω). Έλαβε Μεταπτυχιακό Τίτλο από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Νεώτερη και Σύγχρονη Ιστορία).
ΕΡΓΑΣΙΑ: Δικηγόρος, Επιχειρηματίας, συμμετέχων στον «Όμιλο Επιχειρήσεων Γενικής Εμπορίου και Βιομηχανίας (Γ.Ε.Β.Κ.Α.)», Πρόεδρος της «Φ. ΜΠΑΜΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.».
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ–ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ: Γενικός Γραμματέας Εμπορικού - Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και Συνδέσμου Εισαγωγέων – Εξαγωγέων Προϊόντων Χάλυβα, Μέλος Δ.Σ. Λιμένα Ελευσίνας, Πρόεδρος Ιδρύματος Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών, Πρόεδρος «Ένωσης Φίλων Μαρίας Κάλλας», Δημοτικός Σύμβουλος Εκάλης και Δήμαρχος Οιχαλίας (2010 – 2014).Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις