Φιλιατρά: Τιμούν την Παναγία τη Βλαχέρνα!

Πρώτη Δημοσίευση: 27/06/2019 19:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 27/06/2019 19:10
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου και πλήθους πιστών, θα εορταστεί και φέτος η εορτή «της καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου» στην εκκλησία της Παναγίας της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά, μέσα στο Πάρκο της Βλαχέρνας.
Η εκκλησία, που αποτελεί Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο (ΦΕΚ 998/Β/1-11-1996), ανασκευάστηκε στην πρότερη μορφή της με εργασίες που έγιναν το 2016 και το 2017 με την εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και δαπάνες του Συλλόγου Φιλοπροόδων και πολλών πιστών. Μόλις τις προηγούμενες μέρες αντικαταστάθηκε το παλαιό φθαρμένο τέμπλο με νέο, με δαπάνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έπειτα από πρόταση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη. Έτσι ελάχιστα πλέον απομένουν ώστε να γίνει πλήρης η επισκευή του ναού.
Ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών κάνει γνωστό στους πιστούς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη θρησκευτική πανήγυρη το πρόγραμμα του εορτασμού: Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου, 7.30 μ.μ.: Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου νητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου. Ώρα 9.00μ.μ.: Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας. Την Τρίτη 2 Ιουλίου, 7.00π.μ.: Όρθρος. Ώρα 8.00π.μ.: Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Με το τέλος του Εσπερινού τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου, στις 10.00 μ.μ. περίπου, θα ακολουθήσει συναυλία του Πολυφωνικού Χορωδιακού Συνόλου «Ηδύφωνον» της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας και της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις