Φλόγα: «Νίκησαν» τον καρκίνο του αίματος και συνάντησαν τους σωτήρες τους

Πρώτη Δημοσίευση: 12/12/2017 12:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/12/2017 12:25
Στη διάρκεια μιας εξαιρετικά φορτισμένης και συγκινητικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε από τους δυο φορείς, ΦΛΟΓΑ και ΚΕΔΜΟΠ -φορείς αναφοράς στο πεδίο του εθελοντισμού και στην υγεία- παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, συναντήθηκαν επίσης τέσσερις δότες με τους ισάριθμους λήπτες της δωρεάς, δηλαδή του μυελού των οστών, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας, πίστης, ζωής. 
«Οι δότες μας έχουν προσφέρει τα πολύτιμα κύτταρά τους σε όλη την Ελλάδα, όπου χρειάστηκε. Μας δίδαξαν και συνεχίζουν να μας διδάσκουν τι σημαίνει αγάπη, προσφορά» είπε ο κ. Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, διευθυντής της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Μυελού των Οστών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και διευθυντής του ΚΕΔΜΟΠ, καλώντας στη σκηνή τους 58 δότες που είχαν βρεθεί συμβατοί με ασθενείς, πρόσφεραν τα κύτταρά τους και χάρισαν ζωή.
Δεκάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, άνδρες, γυναίκες, ανέβηκαν στην σκηνή του Ελληνικού Κόσμου, αμήχανοι αλλά χαμογελαστοί, και βρέθηκαν κάτω από τα δυνατά φώτα με τα οποία τους φώτιζαν οι εκατοντάδες θεατές της πλατείας  - σημειωτέον όλοι όσοι προσέρχονταν στον χώρο ελάμβαναν ένα μικρό φακό για να φωτίσουν τους εθελοντές δότες μυελού των οστών στην σκηνή, για να φωτίσουν τους ανθρώπους και κυρίως την πράξη τους. 58 άνθρωποι έγιναν για λίγα λεπτά οι πιο ουσιαστικοί πρωταγωνιστές μιας παράστασης ζωής τόσο για τους ίδιους όσο και για τους ισάριθμους ανθρώπους που έσωσαν, χειροκροτήθηκαν θερμά και πυροδότησαν το πιο λυτρωτικό κλάμα στο κοινό της πλατείας, κλάμα χαράς για όσους πήραν τη ζωή που τους χαρίστηκε αλλά και λύπης για εκείνους που δε βρέθηκε κανείς να τους τη χαρίσει...
«Τέσσερις ήρωες της ζωής, τέσσερις άνθρωποι κάθε ηλικίας που βγήκαν νικητές από τη μάχη τους με την ασθένεια, με τον καρκίνο του αίματος, θα συναντηθούν απόψε για πρώτη φορά με τους δότες τους. Είναι άγνωστοι συγγενείς εξ αίματος»… Με αυτά τα λόγια περιέγραψε η ηθοποιός κυρία Ελένη Ζιώγα που παρουσίασε την εκδήλωση, τη «συνάντηση» επί σκηνής οκτώ ανθρώπων, τεσσάρων ζευγαριών δοτών-ληπτών μυελού των οστών. 
Πρώτος υποδέχτηκε το δωρητή του ο κ. Απόστολος Παρασκευάς. Ο νέος άνδρας από τη Χίο βρέθηκε αίφνης από το νησί του στην Πάτρα πριν από τρία χρόνια, όταν διαγνώστηκε με λευχαιμία. Όντας ασθενής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης προσπαθούσε να βρει δύναμη και να πιστέψει πως θα βρεθεί ένας άνθρωπος να του χαρίσει ζωή. Αυτός ο άνθρωπος βρέθηκε, ήταν η κυρία Ελένη Νταλαμπίρα. Η συνάντησή τους το βράδυ της Δευτέρας στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ήταν γεμάτη σιωπή και σφιχτή, παρατεταμένη αγκαλιά...
Η κυρία Δέσποινα Κατσουγιάννη, μια 65χρονη γυναίκα από τα Γρεβενά, έμαθε ότι το δικό της δώρο ζωής είχε αφετηρία τη Θεσσαλονίκη. Καθισμένη σε μια καρέκλα στη σκηνή άκουσε συγκινημένη ότι ο δότης μυελού των οστών για εκείνη ήταν ο κ. Στέλιος Φωτακίδης. «Ένιωσα τόσο όμορφα όταν μου τηλεφώνησαν και με ενημέρωσαν πως ήμουν συμβατός με ασθενή που χρειαζόταν το αίμα μου, που μπορώ να συγκρίνω αυτό το συναίσθημα που με πλημμύρισε με εκείνα τα δευτερόλεπτα που άκουσα από τη γυναίκα μου ότι είναι έγκυος και περιμένει το παιδί μας» περιέγραψε ο κ. Σπυριδωνίδης το πώς είχε βιώσει ο δότης το γεγονός.
Η αφήγηση του διευθυντή του Κέντρου γινόταν με φόντο το ζευγάρι, την κυρία Κατσουγιάννη με τον κ. Φωτακίδη να αγκαλιάζονται και να συζητούν συγκινημένοι…
Το τρίτο ζευγάρι που συναντήθηκε στη σκηνή ήταν η κυρία Μαρία Διαμαντοπούλου με την Τζέσικα από τη Γερμανία. «Η Μαρία πολεμούσε πολλά χρόνια με το νόσημά της. Για εκείνη το δώρο ζωής ήρθε από τη Γερμανία. Η μεταμόσχευση μυελού των οστών έγινε, η Μαρία έγινε καλά, και ήρθε πλέον η ώρα να συναντήσει τη δότρια, την Τζέσικα, περιέγραφε ο γιατρός όσο οι δυο γυναίκες αγκαλιάζονταν επάνω στη σκηνή. 
Ο μόλις 4 χρόνων Άγγελος Ιωσήφ Πιπέρης, κυριολεκτικά ένας μικρός Άγγελος επάνω στη σκηνή, περίμενε υπομονετικά στην αγκαλιά της μητέρας του να συναντήσει το δικό του «ταίρι», το δικό του «σωτήρα». Ήταν μόλις 18 μηνών όταν διαγνώστηκε με λευχαιμία, αρχίζοντας ένα δύσκολο ταξίδι για τον ίδιο με συνοδοιπόρους τους γονείς του. «Δότης βρέθηκε σχετικά γρήγορα, όμως μετά την αρχική του συμφωνία άλλαξε γνώμη και δεν προχώρησε στη δωρεά μυελού των οστών" περιέγραψε η μητέρα του, κυρία Ραφαέλα Πιπέρη, τις δραματικές στιγμές που περνούσε με το παιδί, κι ενώ είχε αφήσει το σπίτι τους στην Καβάλα για να νοσηλεύεται το παιδί πια σε νοσοκομείο. 
Δηλώνει όμως πως δεν έχασε την πίστη της ούτε στιγμή πως θα βρεθεί το δώρο ζωής για το μικρό Άγγελο Ιωσήφ. Το δώρο ζωής προσφέρθηκε από την Πάτρα. Ο 52χρονος Σπύρος Δημόπουλος βρέθηκε συμβατός με το μικρό Άγγελο Ιωσήφ. «Ήταν μονόδρομος για μένα. Ήμουν απόλυτα συνειδητοποιημένος όταν δήλωσα εθελοντής δότης μυελού των οστών. Ήθελα πολύ να βρεθώ συμβατός με κάποιον ασθενή και να μπορέσω να βοηθήσω. Κι ένιωσα ευλογημένος που συνέβη αυτό» είπε συγκινημένος ο κ. Δημόπουλος, χαρίζοντας το πιο τρυφερό, υγρό του βλέμμα στο μικρό Άγγελο Ιωσήφ....Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις