Φοβού τους… Γερμανούς και δώρα φέροντας

Πρώτη Δημοσίευση: 12/05/2017 18:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/05/2017 18:18
Με πρωτοβουλία Τατούλη πιο κοντά στην Πελοπόννησο η «Sparkasse»
 
Για γερμανικό επενδυτικό ενδιαφέρον στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κάνει λόγο ανακοίνωση Τύπου που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι η πολιτική συμφωνία για την ανάπτυξη της Sparkasse στην Πελοπόννησο και την Ελλάδα ήταν το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, του Γερμανού υφυπουργού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Χανς Γιοαχίμ Φούχτελ, του κ. Felzen, υψηλόβαθμου στελέχους της Sparkasse, των Γερμανών επάρχων του Schwabisch Hal, Gerhard Bauer και του Calw, Helmut Riegger και του Παναγιώτη Θεοφανόπουλου, συνεργάτη του περιφερειάρχη.
Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι η ανάπτυξη της Sparkasse στην Πελοπόννησο θα λειτουργήσει θετικά στον τομέα της περιφερειακής ανάπτυξης και θα δώσει ώθηση στην πραγματική οικονομία της Πελοποννήσου, τόσο στο επίπεδο της στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ρευστότητα όσο και στο επίπεδο της υλοποίησης αδειοδοτημένων επενδύσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
«Είμαστε έτοιμοι για την επεξεργασία του σχεδίου για την ανάπτυξη της Sparkasse στην Πελοπόννησο» πρόσθεσε και, αφού σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί της χώρας είναι ενήμεροι για το εγχείρημα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το παράδειγμα της Πελοποννήσου θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας. Επίσης, δήλωσε ότι «απαιτείται πολλή δουλειά ακόμα για να πετύχουμε αυτό το μεγάλο στόχο, ο οποίος θα διευκολύνει τα μέγιστα την ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας της Πελοποννήσου». 
Τόσο ο Γερμανός Υφυπουργός κ. Φούχτελ, όσο και ο εκπρόσωπος της Sparkasse χαρακτήρισαν το πολιτικό κύρος του περιφερειάρχη ισχυρό χαρτί επιτυχίας του εγχειρήματος, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η προσπάθεια είναι δύσκολη, όταν υπάρχει ωστόσο τέτοια πολιτική βούληση είναι εφικτό να επιτύχει».  
Οι έπαρχοι κ.κ. Bauer και Riegger, οι οποίοι είναι θεσμικά οι επικεφαλής των Sparkasse στην περιοχή ευθύνης τους, εξέφρασαν τη βούληση να διευκολύνουν σημαντικά την προσπάθεια, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη τους τόσο στο πρόσωπο του κ. Τατούλη, όσο και στις αναπτυξιακές δυνατότητες του περιφερειακού θεσμού στην Ελλάδα.   Αποφασίστηκε, τέλος, η δημιουργία ομάδας εργασίας, η οποία θα επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες του σχεδίου.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις