Φυλάκιση 10 ετών σε 44χρονο και 37χρονο για 3,3 κιλά χασίς

Πρώτη Δημοσίευση: 19/11/2017 08:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/11/2017 08:58
Σε φυλάκιση 5 ετών έκαστος, ενώ θα συνεχίσουν να εκτίουν την ποινή τους στη φυλακή, καταδικάστηκαν από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ένας 37χρονος και ένας 44χρονος, Καλαματιανοί, για 3.300 γραμμάρια χασίς. Ο 44χρονος ισχυρίσθηκε ότι ένας Αλβανός του έδωσε τα ναρκωτικά για να τα φυλάξει, ενώ αυτός με τη σειρά του τα έδωσε στον 37χρονο, τον  οποίο χρησιμοποίησε ως αποθηκάριο. Η «αμοιβή» τους για αυτό θα ήταν 250 γραμμάρια χασίς για τον καθένα, καθώς αμφότεροι δήλωσαν χρήστες.
Το δικαστήριο έκρινε ως τοξικομανή τον 44χρονο, ενώ στον 37χρονο αναγνώρισε του ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου. Και στους δύο αρνήθηκε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
 
Τον «έψαχναν» καιρό
Ο αστυνομικός του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου πως στην υπηρεσία του είχαν πληροφορίες ότι ο 44χρονος διακινεί ναρκωτικά, αλλά δεν είχαν καταφέρει ποτέ να τον πιάσουν με αποδεικτικά στοιχεία. Υποπτεύονταν, λοιπόν, ότι τα κρύβει κάπου αλλού. Το Φεβρουάριο τους έγινε ανώνυμη καταγγελία ότι τα ναρκωτικά που διακινεί ο 44χρονος τα φυλάει στο σπίτι του ο 37χρονος, ο οποίος δεν τους είχε απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν.
Πήγαν, λοιπόν, στο σπίτι του και κατά την έρευνα βρήκαν να έχει 9 ανισοβαρείς συσκευασίες με χασίς, συνολικού βάρους 3.300 γραμμαρίων. Επίσης, βρήκαν 2 ζυγαριές ακριβείας. Ο 37χρονος τους είπε ότι τα ναρκωτικά του τα είχε δώσει για να τα φυλάξει για λίγες ημέρες ο 44χρονος, ενώ θα του έδινε ως αμοιβή 200 ευρώ και 250 γραμμάρια χασίς.
Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα και στο σπίτι του 44χρονου, όπου βρήκαν χασίς 0,7 γραμμαρίων. Παραδέχτηκε ότι αυτός είχε δώσει στον 37χρονο τα περίπου 3,5 κιλά χασίς για να τα φυλάξει, τα οποία του τα είχε δώσει ένας Αλβανός. Μάλιστα, ο αστυνομικός είπε πως τότε παραδέχτηκε ότι θα διέθετε τα ναρκωτικά για να πάρει ως αμοιβή ποσότητα για δική του χρήση.
 
Απολογίες
Στην απολογία του ο 37χρονος είπε ότι κάνει χρήση από 16 ετών και δεν τα ανέφερε αυτά στην Ανάκριση για να μην εκθέσει την οικογένειά του. Επανέλαβε και κατά τη δίκη ότι του έδωσε τις 9 συσκευασίες για να τις φυλάξει ο 44χρονος, με τον οποίο είναι γνωστοί, ενώ θα έπαιρναν από τον Αλβανό 250 γραμμάρια ο καθένας ως αμοιβή. Αρνήθηκε ότι θα έπαιρνε και 200 ευρώ ως αμοιβή, ενώ δήλωσε πως δεν του είχε πει για πόσο καιρό θα τα φυλούσε.
Από την πλευρά του ο 44χρονος ανέφερε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών εδώ και 25 χρόνια, ενώ παλιότερα είχε καφενείο και εκεί πήγαιναν Αλβανοί, οι οποίοι διακινούσαν χασίς. Έτσι ένας από αυτούς που τον ήξερε από τότε, του ζήτησε να του φυλάξει τα ναρκωτικά για να μην τα πάει στο βουνό και του χαλάσουν. Από τον καιρό, όπως είπε, που έχει συλληφθεί έχει σταματήσει τη χρήση και ζήτησε συγγνώμη για ό,τι έχει κάνει. Κατέληξε δε πως αν ήταν καθαρός και δεν τον είχε θολώσει η χρήση ναρκωτικών, δε θα έκανε κάτι τέτοιο.
Τελικά το δικαστήριο τους έκρινε ενόχους και τους δύο.

Της Βίκυς Βετουλάκη


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις