Χρίστος Χριστόπουλος: Περί της χάραξης του δρόμου Καλαμάτας – Ριζόμυλου και του ρόλου Νίκα…

Πρώτη Δημοσίευση: 03/12/2019 10:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 03/12/2019 10:10
Εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθούμε από τον τοπικό Τύπο τις εξελίξεις στο θέμα της χάραξης του δρόμου από Καλαμάτα προς Πύλο – Μεθώνη και Κορώνη βεβαίως.
Οι εξελίξεις που παρακολουθούμε δεν αφορούν – προς το παρόν τουλάχιστον – το σύνολο του έργου, αλλά το τμήμα του δρόμου από την Καλαμάτα μέχρι το Ριζόμυλο.
Δεν έχω σκοπό σήμερα να επαναλάβω τις θέσεις μου για τη χάραξη του τμήματος αυτού του δρόμου, γιατί είναι δεδομένες και συμπίπτουν απόλυτα με τις θέσεις της κυβέρνησης, που είναι: Βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου.
Τη χάραξη αυτή έχουν υποστηρίξει – μετά λόγου γνώσεως – με δημοσιεύματά τους δύο σημαντικές προσωπικότητες της Μεσσηνίας. Πρώτον, ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Κουμάντος και, δεύτερον, ο πολιτευτής και επί σειρά ετών γενικός γραμματέας υπουργείων μας (Υγείας και Εθνικής Οικονομίας), Γιώργος Κανελλόπουλος, καθώς και υπεύθυνοι (και όχι ανεύθυνοι…) Μεσσήνιοι πολιτικοί άνδρες (ευτυχώς).
Σκοπός μου σήμερα είναι να καυτηριάσω κάποιες συμπεριφορές επωνύμων και ιδιαίτερα του νυν περιφερειάρχη και πρώην δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, θιασώτη και ένθερμου υποστηρικτή της παραλιακής χάραξης (γιατί, άραγε, τόσο πάθος;).
Ο περιφερειάρχης μας, λοιπόν, επισκέπτεται διαρκώς τα αρμόδια υπουργεία και κάνει συνεχείς ανακοινώσεις για το θέμα του δρόμου.
Τελευταία διάβασα δηλώσεις του, οι οποίες δεν εκπλήσσουν κανέναν, αλλά μαρτυρούν το ρόλο και τους στόχους του.
Λέει, λοιπόν, ο περιφερειάρχης μας στις 29 Νοεμβρίου: «Μέχρι σήμερα το έργο δεν έχει κλείσει. Μέχρι σήμερα υπάρχουν μόνο υπηρεσιακές εισηγήσεις, αλλά οι πολιτικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τον υπουργό κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Δηλαδή, μας λέει, μη χαιρόσαστε όσοι θέλετε βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου, δεν έχω πει την τελευταία μου λέξη ακόμα.
Σε άλλο σημείο τονίζει: «Το έργο αυτό δε θα πρέπει να μπει στη διελκυστίνδα της μικροπολιτικής κι εγώ θα μείνω μακριά από αυτήν»!
Αλήθεια, κε περιφερειάρχη; Κι εγώ που νόμιζα…
Κρίνω απαραίτητο στο σημείο αυτό να περιγράψω τι είναι η διελκυστίνδα όσο πιο απλά μπορώ, για να τη μάθουν όσοι δεν την ξέρουν.
Η διελκυστίνδα είναι ένα παιγνίδι, όταν παίζεται ως παιχνίδι – γιατί η πολιτική  διελκυστίνδα μόνο παιχνίδι δεν είναι. Παίζεται, λοιπόν, ως εξής: Δύο άτομα ή δύο ομάδες πιάνονται από τα δύο άκρα ενός σχοινιού ταυτόχρονα και η κάθε ομάδα ή άτομο αρχίσει να τραβάει προς την πλευρά της την άλλη ομάδα.
Σ’ αυτό, λοιπόν, το παιχνίδι, για το δρόμο, δε συμμετέχει ο κ. περιφερειάρχης. Άρα οι αλλεπάλληλες επισκέψεις του, στα αρμόδια υπουργεία, γίνονται για να πείσει υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες να προχωρήσουν στη λύση της βελτίωσης του υπάρχοντος δρόμου, έτσι δεν είναι;
Κι εγώ που νόμιζα ότι συμμετέχει στη διελκυστίνδα…
Κύριε περιφερειάρχη, αν ήμουν τώρα δήμαρχος Μεσσήνης, θα έφερνα θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο να σε ανακηρύξει εχθρό της Μεσσήνης, τόσον εσένα όσο και τους ομοφρονούντες σου.
Αλήθεια: Διάβασα στον Τύπο ακόμα μια δήλωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ότι λέει θα αναζητηθούν ευθύνες για την καταστροφή του οικισμού των Ρομά, στην περιοχή Μπιρμπίτα. Αλήθεια;
Τρεις συνεχόμενες θητείες έκανες δήμαρχος Καλαμάτας, κε περιφερειάρχη, και σ’ αυτά τα χρόνια διαλύθηκε ο οικισμός. Δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή σου αυτή η κατάσταση;
Και τι έκανες όλα αυτά τα χρόνια για να διατηρηθεί ο οικισμός; Ο οικισμός που ήταν έργο σου ως αντινομάρχης Μεσσηνίας, επί Νομαρχίας Δημ. Δράκου.

Χρίστος Κων/νου Χριστόπουλος
πρώην δήμαρχος Μεσσήνης

 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις