Χρηματοδότηση δύο μνημείων για αποκατάσταση από τα πυρόπληκτα

Πρώτη Δημοσίευση: 14/11/2017 08:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/11/2017 08:13
Η χρηματοδότηση μνημείων της Μεσσηνίας, στο πλαίσιο του έργου για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων μνημείων,  εγκρίθηκε από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες.
Με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού εγκρίθηκε δαπάνη 18.972 ευρώ για εκτέλεση εργασιών στην ανατολική πλευρά του αρχαιολογικού χώρου, απομάκρυνση χωμάτων, απομάκρυνση βραχοτεμαχίου και διαμόρφωση πρανούς στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση Πυρόπληκτων Μνημείων του Αρχαιολογικού Χώρου Αρχαίας Θουρίας».
Η δαπάνη θα βαρύνει τις πιστώσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αποκατάσταση πυρόπληκτων μνημείων αρχαιολογικού χώρου Θουρίας.
Επίσης, εγκρίθηκε δαπάνη και απευθείας ανάθεση ψηφιακής τρισδιάστατης αποτύπωσης και γεωμετρικής τεκμηρίωσης του Μυκηναϊκού Τάφου της Μάλθης με χρήση Laser scanner, επίσης στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση Πυρόπληκτων Μνημείων και Αρχαιολογικών Χώρων» αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 9.300 ευρώ.
Το σύνολο των εργασιών, που αφορά στο εν λόγω έργο, θα έχει ολοκληρωθεί από τον ανάδοχο έως τις 30 Νοεμβρίου.


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις