Χριστούγεννα στην Καλαμάτα -Στις 7 Δεκεμβρίου το άναμμα του δέντρου

Πρώτη Δημοσίευση: 23/11/2018 09:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 23/11/2018 09:00
Τρεις εκδηλώσεις στο Μέγαρο Χορού, η μία με «δελτίο εισόδου» 
Για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Καλαμάτα, καθώς και τις κοινότητες του Δήμου, μίλησε χθες ο αντιπρόεδρος της «Φάρις», Θανάσης Ηλιόπουλος.
Όπως ανέφερε, ήδη ξεκίνησε ο στολισμός, καθώς στόχος του Δήμου είναι να καλυφθούν τα περισσότερα κεντρικά σημεία της πόλης και των κοινοτήτων. Πρόσθεσε, δε, ότι στην πόλη φέτος θα στηθούν πέντε έλατα. Μεταξύ αυτών, ένα στο Μέγαρο Χορού, ένα στο Δημαρχείο και ένα στο λιμάνι.
Την έναρξη των εκδηλώσεων θα σηματοδοτήσει η φωταγώγηση του δέντρου της κεντρικής πλατείας την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου, στις 8.00 το βράδυ, ενώ θα ακολουθήσει και συναυλία στον ίδιο χώρο. Συμπλήρωσε, δε, ότι θα υπάρξει συνέχεια των εκδηλώσεων όλο το υπόλοιπο διάστημα με μαθητές του Ωδείου, της Φιλαρμονικής, πολιτιστικών συλλόγων της πόλης, ενώ και φέτος θα γίνουν αρκετά παζάρια, όπως και στα ξύλινα σπιτάκια της πλατείας. Στο ίδιο σημείο θα στηθεί και πάλι το καρουζέλ.
Επίσης, ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι, πέραν της πλατείας, επίκεντρο των εκδηλώσεων για την πόλη θα είναι και το Μέγαρο Χορού, όπως και η Τέντα, όπου η Φιλαρμονική θα δώσει μια μεγάλη συναυλία.
Κλείνοντας παρατήρησε ότι στόχος είναι η διασκέδαση των παιδιών, αφού «τα Χριστούγεννα τους ανήκουν», καθώς και στην πόλη να υπάρξει εορταστικό κλίμα, κάτι που θα βοηθήσει στην αύξηση της επισκεψιμότητας και στην τόνωση της κίνησης των καταστημάτων.
 
Διαμαρτυρίες για τα δελτία εισόδου στην παράσταση “The Thread"
Ζητώντας από τον αντιπρόεδρο της «Φάρις» να μας κάνει ένα σχόλιο για διαμαρτυρίες που υπήρξαν από αρκετούς που ήθελαν να παρακολουθήσουν την παράσταση “The Thread” αλλά τελικά δεν κατάφεραν να βρουν δελτίο εισόδου και τη χαρακτήρισαν «πριβέ», ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι δεν ήταν.
Εκτός από το Πρωτόκολλο που σε κάθε εκδήλωση καλείται, τα δελτία εισόδου δόθηκαν σε ανθρώπους σχετικούς με το χορό, σε κάποιους χορηγούς που κατά καιρούς έχουν βοηθήσει το Φεστιβάλ Χορού, καθώς και σε πολιτιστικά σχήματα της πόλης, που με τη σειρά τους τα διακίνησαν στα μέλη τους.
Μάλιστα, ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι δόθηκε διάσταση από κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο διαδίκτυο και στα Social Media, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Όσο για την εκδήλωση, είπε ότι προέβαλε την πόλη και, μάλιστα, οι άνθρωποι της «Φάρις» παρακάλεσαν να παιχθεί και τρίτη μέρα, ώστε να την παρακολουθήσει περισσότερος κόσμος, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό. Πάντως, θα καταβληθεί προσπάθεια στο μέλλον να γίνουν κι άλλες τέτοιες εκδηλώσεις, αφού έχει τεράστια σημασία κάτι που είναι να παιχθεί στο Λονδίνο να παίζεται πριν «σε μια πόλη που είναι μια γωνία του Λονδίνου».
 
Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των Δημοτικών Σχολών στο Μέγαρο Χορού
Μιλώντας για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Μέγαρο Χορού, ο διευθυντής του Ωδείου, Στάθης Γυφτάκης, είπε ότι θα είναι τρεις. Η πρώτη θα δοθεί στις 22 Δεκεμβρίου (δύο παραστάσεις) και πρόκειται για την παράσταση που δίνεται κάθε χρόνο από τους μαθητές της Δημοτικής Σχολής Χορού και του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.
Στις 23 Δεκεμβρίου, στο Στούντιο του Μεγάρου, θα παρουσιαστεί ένα μουσικό παραμύθι του Γιώργου Κουρουπού για όλες τις ηλικίες και, τέλος, στις 27 του ίδιου μήνα θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση η Συμφωνική Ορχήστρα Καλαμάτας.
 
Δελτία εισόδου και εισιτήρια στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις
Σε ερώτηση αν θα υπάρχει εισιτήριο στις φετινές εκδηλώσεις στο Μέγαρο και την Τέντα, ο κ. Ηλιόπουλος απάντησε ότι η πρώτη στις 22 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο θα είναι μεν δωρεάν, αλλά θα χρειάζεται δελτίο εισόδου. Αυτό- όπως εξήγησε- γίνεται για να υπάρξει σειρά προτεραιότητας (πρώτα γονείς και συγγενείς των μαθητών). Όσο για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις, αυτή με τη Συμφωνική Ορχήστρα θα έχει εισιτήριο 5 ευρώ, με το Παραμύθι 3 ευρώ και εκείνη στην Τέντα 2 ευρώ.
Όσο για το πού μπορεί κάποιος να προμηθευτεί δελτίο εισόδου, η απάντηση ήταν ότι θα υπάρχουν στη Σχολή Χορού, καθώς και στο Ωδείο.

Του Παναγιώτη ΜπαμπαρούτσηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις