Χρυσό βραβείο για τρεις Μεσσήνιους ελαιοπαραγωγούς από το Ακριτοχώρι Κορώνης

Πρώτη Δημοσίευση: 13/05/2017 17:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/05/2017 17:53
Χρυσό βραβείο απέσπασαν τρεις Μεσσήνιοι ελαιοπαραγωγοί από το Ακριτοχώρι Κορώνης στο διαγωνισμό «Olympia Health & Nutrition Awards 2017», ο οποίος πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του αναπληρωτή καθηγητή της Φαρμακευτικής Σχολης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Προκόπη Μαγιάτη και της δρος Ελένης Μέλλιου.
Πρόκειται για τους Πέτρο, Βασίλη και Δημήτρη Τσώνη, για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδό τους από ελιές που συνελέγησαν στις αρχές Οκτωβρίου του 2016 και η έκθλιψή τους έγινε στο μικρό ελαιοτριβείο των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.
Να σημειώσουμε ότι το βραβείο έρχεται σε μια χρονιά που οι καιρικές συνθήκες δεν ευνόησαν την καλή ποιότητα ελαιοκάρπου, με αποτέλεσμα αρκετά ελαιόδεντρα στη Μεσσηνία να είναι μειονεκτικά.
Να σημειωθεί πως τα Διεθνή Βραβεία Olympia Health & Nutrition Awards 2017 δόθηκαν την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα, στο κτήριο της Παλαιάς Βουλής στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Aristoil, ενώ απονεμήθηκαν σε όσους ελαιοπαραγωγούς πέτυχαν δείγμα ελαιολάδου με ισχυρισμό υγείας την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο και οι διακρίσεις χωρίστηκαν σε Bronze, Silver και Gold, ανάλογα με τα επίπεδα των ευεργετικών φαινολών.
Κατά την τελετή μίλησαν διακεκριμένοι επιστήμονες, εξειδικευμένοι στο ελαιόλαδο και τις ευεργετικές του ιδιότητες, και αναφέρθηκαν στις τελευταίες έρευνες σχετικά με την θετική του επίδραση πάνω στην υγεία, στοχεύοντας στην ανάδειξη των χρήσεων του ελαιολάδου και στη συμβολή της επιστημονικής έρευνας σε αυτά.
Μάλιστα, στη συγκεκριμένη τελετή παρουσιάστηκε για πρώτη παγκόσμια αποκλειστικότητα η ίδρυση του Wοrld Olive Center for Health, του Παγκοσμίου Κέντρου ελαιολάδου, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει ως στόχο να παρέχει πιστοποίηση της ποιότητας του ελαιολάδου ως προς την προστασία της υγείας, να προβάλλει και να ενισχύει την έρευνα για την ελιά και το λάδι, όπως και την εκπαίδευση των ελαιοπαραγωγών.
Η εκδήλωση ήταν μια συνεισφορά του Πανεπιστημίου Αθηνών και των εταίρων του προγράμματος ΑRΙΒΤΟΙΙ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη, ενώ παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Υγείας Βασίλειος Κόκκαλης, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Περικλής Μαντάς, διακεκριμένοι καθηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ο πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις