Χρυσό μετάλλιο για το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 11/04/2019 19:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 11/04/2019 19:41
Βράβευση του αεροδρομίου της Καλαμάτας στην πρώτη θέση, μαζί με το Bilund Airport, των αεροδρομίων κάτω των 4 εκατομμυρίων επιβατών, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Routes Europe 2019» στο Αννόβερο της Γερμανίας, έφερε η στρατηγική συνεργασία με τις μεγάλες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες.
Ιδιαίτερα περήφανος δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, για τη βράβευση του αεροδρομίου της Καλαμάτας στην πρώτη θέση, μαζί με το Bilund Airport, των αεροδρομίων κάτω των 4 εκατομμυρίων επιβατών, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Routes Europe 2019» στο Αννόβερο της Γερμανίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που το βραβείο αυτό απονέμεται σε αεροδρόμιο με επιβατική κίνηση κάτω του 1 εκατομμυρίου ευρώ, όπως αυτό της Καλαμάτας.
«Ο δυναμικός σχεδιασμός μας, που υπακούει στις σύγχρονες απαιτήσεις της διεθνούς αγοράς, μαζί με τις επενδύσεις μας και τις στρατηγικές μας συνεργασίες με την ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και την Aegean Air, αεροπορικές εταιρείες, θεσμικούς φορείς και, φυσικά, τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου της Καλαμάτας κ. Μανδηλάρη, έφεραν αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα» τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Τατούλης και σημείωσε ότι «όταν αρχίσαμε να υλοποιούμε το σχέδιό μας αυτό, λίγοι πίστεψαν στη δυναμική του. Σήμερα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας καταξιώνεται διαρκώς. Το σημαντικότερο, ωστόσο, είναι ότι το όφελος αυτής της προσπάθειας το καρπώνονται οι πολίτες της Πελοποννήσου και οι επισκέπτες της».
Το αεροδρόμιο Καλαμάτας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου προτάθηκαν από τις αεροπορικές εταιρείες για το ολοκληρωμένο σχέδιο προβολής και προώθησης του αερολιμένα σε διεθνή αεροπορικά δίκτυα και σε αερομεταφορείς, με στόχο την εξασφάλιση προσέλκυσης νέων δρομολογίων. Η επιλογή του προορισμού από την κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από μέλη αεροπορικών εταιρειών αποτελεί την επισφράγιση των αποτελεσμάτων που μπορεί να αποφέρει η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για την περαιτέρω ανάπτυξη του προορισμού.
Το βραβείο εκ μέρους του περιφερειάρχη παρέλαβε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, Απόστολος Παπαφωτίου.
Όπως αναφέρεται σχετικά, «η στρατηγική συνδυασμένου μάρκετινγκ και η επένδυση σημαντικών πόρων που ακολούθησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στόχευσαν εξαρχής στην προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών. Ξεκινώντας τις διαπραγματεύσεις με την Ryan Air, η οποία προσγειώθηκε για πρώτη φορά στην Πελοπόννησο το 2013, σειρά είχε η Easy Jet, ενώ το 2016 η British Airways, η Niki Airways και η Cedar.
Το κλείσιμο της συμφωνίας με την British Airways είχε ως αποτέλεσμα να καταφέρουμε να πετάξουν για Καλαμάτα οι Brussels, η Swiss, οι Austrian Airlines και η Edelweiss. Διαρκής είναι η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Aegean, η οποία είναι στρατηγικός εταίρος στην ανάπτυξη του Αερολιμένα “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”.
Σήμερα, η Καλαμάτα συνδέεται με περισσότερους από 30 ευρωπαϊκούς προορισμούς, ενώ από τις αφίξεις πάνω από το 55% διαχέεται σε όλη την Πελοπόννησο. Η αύξηση της συνδεσιμότητας του αεροδρομίου της Καλαμάτας υπερβαίνει μέσα στην οκταετία το 1836%».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις