Χωρίς πιστοποίηση οι παιδικές χαρές στο Δήμο Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 19/06/2013 19:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/06/2013 19:25
Δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Δ. Φαββατά
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Με αφορμή και το χθεσινό μας ρεπορτάζ για την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η παιδική χαρά στην οδό Ναυαρίνου, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δ. Φαββατάς, τόνισε τα εξής:
«Από το 2006, με απόφαση του υπουργού της εποχής εκείνης, Προκόπη Παυλόπουλου, και έκδοση σχετικού νόμου, θα έπρεπε οι παιδικές χαρές της χώρας να έχουν πιστοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2012. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να κλείσουν.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή, παρά το γεγονός ότι είναι γνώστης της σχετικής απόφασης, δεν έκανε το παραμικρό για να βελτιώσει την κατάσταση στις παιδικές χαρές του Δήμου. Από την ημέρα που ανέλαβε μέχρι σήμερα μία - δύο αν βελτίωνε το χρόνο, σήμερα η κατάσταση θα ήταν τελείως διαφορετική.
Προσωπικά, έχω καταθέσει τρεις ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, μεταφέροντας, παράλληλα, και παράπονα γονέων και κηδεμόνων, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα.
Μάλιστα, προχθές κάτοικοι μεταξύ Αύρας και Λακωνικής πήραν την πρωτοβουλία και προχώρησαν σε μερική αποκατάσταση της παιδικής χαράς στην περιοχή.
Από την άλλη πλευρά, αν η κατάσταση δημιουργεί προβλήματα στην Καλαμάτα σκεφθείτε σε ποιο σημείο βρίσκονται οι παιδικές χαρές στους τέως καποδιστριακούς Δήμους Θουρίας, Άριος και Αρφαρών.
Σε κάθε περίπτωση, αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, αφού εγκυμονεί και κινδύνους σε ορισμένες περιπτώσεις για την υγεία των χρηστών. Η Δημοτική Αρχή οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε έναρξη των εργασιών επισκευής ορισμένων εξ αυτών και οι υπόλοιπες μέχρι να συμμορφωθούν με το νόμο, ας κλείσουν».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις