Χωρίς προβλήματα στις καλλιέργειες της Μεσσηνίας μέχρι στιγμής λόγω χιονιά

Πρώτη Δημοσίευση: 11/01/2017 11:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 11/01/2017 11:00
Από τις πιο δύσκολες νύχτες για τις καλλιέργειες ήταν η προχθεσινή στη Μεσσηνία, με τη θερμοκρασία να πέφτει κάτω από το μηδέν, όμως ευτυχώς μέχρι χθες το μεσημέρι στις αρμόδιες υπηρεσίες αγροτικής ανάπτυξης της περιοχής μας δεν αναφέρθηκε από παραγωγούς κάποιο πρόβλημα ή ζημιά.
Η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας παραμένει σε εγρήγορση, προκειμένου να παράσχει όποια βοήθεια ζητηθεί από παραγωγούς, ενώ σε περίπτωση ζημιών, υπεύθυνος είναι ο ΕΛΓΑ.
Σε ό,τι αφορά τις καλλιέργειες αυτή την περίοδο, προβλήματα ο παγετός μπορεί να δημιουργήσει σε ασυγκόμιστα ελαιοπερίβολα, αλλά και σε εσπεριδοειδή. Τα κηπευτικά σε θερμοκήπια που διαθέτουν συστήματα θέρμανσης δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ενώ προβλήματα μπορεί να παρατηρηθούν σε υπαίθρια φυλλώδη κηπευτικά.
Πληρέστερη εικόνα για τις καλλιέργειες και τα πιθανά προβλήματα σε αυτές από τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον πάγο θα υπάρχει από τις υπηρεσίες σήμερα.
Β.Β.


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις