Ψάχνει πρόσωπα σε Περιφέρεια και Δήμο Καλαμάτας η ΔΗΜ.ΑΡ.

Πρώτη Δημοσίευση: 26/02/2014 19:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 26/02/2014 19:14
Μπ. Βακαλόπουλος: «Καμία στήριξη στον υποψήφιο του “Δικτύου”» 
Η άρνηση του βουλευτή Αθήνας και πανεπιστημιακού, Γιάννη Πανούση, να αναλάβει το ρίσκο και να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκάλεσε ένα μερικό - για άλλους ολικό- βραχυκύκλωμα στην πολιτική του κόμματος. Κι αυτό, γιατί είχαν επενδυθεί πάρα πολλά στη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, η οποία για ορισμένους θα μπορούσε - υπό προϋποθέσεις - να ηγεμονεύσει στο χώρο της Αριστεράς.
Όμως, όλα τα παραπάνω έμειναν στα χαρτιά και τώρα το κόμμα της ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να χαράξει από την αρχή την πορεία του, αν και ο πολιτικός χρόνος μέχρι τις εκλογές του Μαΐου μειώνεται συνεχώς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», τις τελευταίες ημέρες ζεσταίνεται και πάλι το θέμα της υποψηφιότητας του πρώην γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσου Αποστολοπούλου, με τη συμμετοχή προσώπων όχι μόνο από το χώρο της ΔΗΜΑΡ, αλλά και δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ που φαίνεται να αντιδρούν στη στήριξη που μάλλον προσφέρεται κεντρικά στο πρόσωπο του Πέτρου Τατούλη. «Η ΔΗΜΑΡ θέλει να έχει λόγο στα πολιτικά τεκταινόμενα της Αυτοδιοίκησης και γι’ αυτό θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόσωπο που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου», μας τόνισαν στελέχη της.
Δεν είναι, όμως, η Περιφέρεια που ταλαιπωρεί πολιτικά τη ΔΗΜΑΡ. Προβλήματα υπάρχουν και στους Δήμους της Μεσσηνίας και ειδικότερα στην Καλαμάτα. Χθες, σε επικοινωνία που είχαμε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και γραμματέα Πελοποννήσου, Μπάμπη Βακαλόπουλο, μας είπε ότι η ΔΗΜΑΡ παρακολουθεί με ενδιαφέρον κάποιες προσπάθειες, κυρίως, ορισμένων πρώην αυτοδιοικητικών παραγόντων να πείσουν τον πρώην επικεφαλής της «Ανθρώπινης και Όμορφης Πόλης», Β. Κοσμόπουλο, να ηγηθεί ενός ανοικτού ψηφοδελτίου. Αν δεν ευοδωθεί και αυτή η προσπάθεια, μάλλον θα υπάρχει κάποιος υποψήφιος που θα προέρχεται από το κόμμα.
Σε ερώτησή μας, αν προτίθεται, μπροστά στα αδιέξοδα που φαίνεται να υπάρχουν, η ΔΗΜΑΡ να υποστηρίξει άμεσα ή έμμεσα τον υποψήφιο του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών», μας το απέκλεισε κατηγορηματικά. 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη
Tags: Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις