Όγδοη χρονιά Άρτος - Οίνος-Έλαιον στο δημοτικό πάρκο (φωτογραφίες)

Πρώτη Δημοσίευση: 24/08/2019 10:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 24/08/2019 10:10
Εγκαινιάστηκε χθες στην Καλαμάτα
 
 
Στις έξι το απόγευμα άνοιξε, χθες, τις πύλες του το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας για την έναρξη της 8ης Έκθεσης “Άρτος-Οίνος-Έλαιον”, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν λίγο αργότερα, σε μια εκδήλωση που πλαισιώθηκε με υπέροχη μουσική από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.
 Όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους ο νέος δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος και ο διευθυντής των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Γιάννης Λιοντήρης, η έκθεση έχει πλέον καθιερωθεί, καταξιωθεί και έχει αποκτήσει παμπελοποννησιακό χαρακτήρα με τη συμμετοχή παραγωγών από διάφορους νομούς.
Το Πάρκο βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για την υποδοχή του κόσμου και τη φιλοξενία της έκθεσης, τόνισαν ο νέος δήμαρχος και ο διευθυντής. Η ολοκλήρωση της έκθεσης θα γίνει την Κυριακή το βράδυ, μετά από την καθιερωμένη και αναμενόμενη από το κοινό εκδήλωση παρουσίασης λαογραφικών εθίμων και παρασκευής παραδοσιακών γεύσεων από πολλούς συλλόγους του Νομού.
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 8.00 μέχρι τις 11.00 το βράδυ και το πρόγραμμα του Σαββάτου είναι αφιερωμένο στη μαγειρική, καθώς θα παρουσιάσει την τέχνη της στο κοινό η φημισμένη και αγαπημένη μαγείρισσα Μαρία Εκμετσίογλου, καθώς και εκπρόσωποι της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.
Την Κυριακή στις οχτώ το βράδυ το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια και παράσταση Καραγκιόζη, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί το χώρο του πατινάζ η μεγάλη λαογραφική εκδήλωση. Επίσης και τις τρεις μέρες θα λειτουργεί μέσα στην έκθεση η παρουσίαση της λαογραφικής συλλογής του Σπύρου Κατσίρα.
Όπως σημειώνει ο Δήμος Καλαμάτας, "η παρουσίαση "Άρτος Οίνος Έλαιον" αποτελεί πλέον επιτυχημένο θεσμό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής, προβάλλοντας τα ποιοτικά προϊόντα αγροδιατροφής, το λαϊκό πολιτισμό, τα ελληνικά ήθη και έθιμα και τις τοπικές παραδόσεις μας.
Πραγματοποιείται στο υπέροχο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων της Καλαμάτας και πλαισιώνεται από πλήθος παράλληλων καλλιτεχνικών και άλλων εκδηλώσεων, προσφέροντας ελκυστικές βραδιές, με ελεύθερη είσοδο.
Κατά τη διάρκεια της τριημέρου, θα απολαύσουμε τις μαγειρικές επιδείξεις διακεκριμένων σεφ με επικεφαλής την Μαρία Εκμετσίογλου, οι οποίοι θα αναδείξουν τη σύγχρονη εθνική μας γαστρονομία, εντυπωσιάζοντας τους πάντες με τον πλούτο, το συναίσθημα και τη δυναμική των γευστικών συνδυασμών, υψηλών πάντα σε διατροφική αξία".

φωτογραφίες: Στασινός ΜουτσούλαςΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις