Όλα έτοιμα για τη Δήμιοβα

Πρώτη Δημοσίευση: 09/08/2017 19:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/08/2017 19:12
Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη πανήγυρη του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία της Δήμιοβας, από πλευράς Δήμου, κυρίως στο επίπεδο της βελτίωσης της πρόσβασης. Ο δρόμος είναι πλέον πλήρως ασφαλτοστρωμένος μέχρι το μοναστήρι και τα πρανή καθαρίζονται με επιμέλεια, ενώ η Δημοτική Αστυνομία και η νεολαία του Συλλόγου «Η Δημιοβίτισσα» θα συνεργασθούν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των προσκυνητών. 
Σημειώνεται ότι στον προϋπολογισμό του Δήμου υπάρχουν 50.000 ευρώ για έργα βελτίωσης του περιβάλλοντος χώρου της Ιεράς Μονής Δήμιοβας. Τα δε έργα εκτελούνται πάντοτε σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία. 
Σημειώνεται ότι το Μοναστήρι της Δήμιοβας είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης της Καλαμάτας επί γενεές. Δεν είναι λίγοι οι Καλαματιανοί που κάθε χρόνο ανηφορίζουν προς αυτό περπατώντας, για να παραστούν στην πανήγυρη.  
Μάλιστα, ο Δήμος Καλαμάτας κάνει κάθε προσπάθεια να ανασυσταθεί το πανηγύρι στην παλιά του αίγλη. Στη χθεσινή δε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος σχολίασε σχετικά ότι “πρέπει να γίνει το καλύτερο δυνατό για να αποκτήσει η πανήγυρις το δυναμισμό που είχε τα προηγούμενα χρόνια». 
Α.Π. 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις