Όλα δείχνουν ότι ο Γιώργος Αθανασόπουλος θα ηγηθεί του συνδυασμού στις επόμενες εκλογές στη Μεσσήνη

Πρώτη Δημοσίευση: 12/07/2018 09:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/07/2018 09:50
Την 1η Αυγούστου οι διεργασίες διαδοχής στην παράταξη του Στάθη Αναστασόπουλου
 
 
Η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η πρώτη από τη μέρα που έγινε γνωστή, με δημόσια τοποθέτησή του, η πρόθεση του τέως δημάρχου Στάθη Αναστασόπουλου να μη διεκδικήσει εκ νέου το Δήμο Μεσσήνης. Έτσι, χθες ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας επιβεβαίωσε και στο Σώμα τα όσα είχε πει τις προηγούμενες ημέρες, διαβάζοντας την επιστολή και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Συμπλήρωσε δε, ότι οι διαπαραταξιακές συζητήσεις για τη διαδοχή του έχουν ήδη ξεκινήσει, δίνοντας το «μήνυμα» ότι ουσιαστικά η παράταξη θα μείνει ενωμένη.
Πάνω σ’ αυτή την τοποθέτηση εκφράστηκαν τόσο ο Γιώργος Αθανασόπουλος, που ήδη έχει εκφράσει την επιθυμία του να διαδεχθεί τον Στάθη Αναστασόπουλο και να ηγηθεί του συνδυασμού στις επόμενες εκλογές, όσο και ο Νίκος Φύκιρης, που πήραν το λόγο για εκτός ημερησίας ζητήματα.
Ο κ. Αθανασόπουλος τόνισε ότι η παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του ο Στάθης Αναστασόπουλος είναι πολύ σημαντική , κάτι που αναγνωρίζεται ακόμα και από τους αντιπάλους του, σημειώνοντας την αναφορά προηγουμένως του δημάρχου για την προεργασία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής στο έργο ύδρευσης Λογγά – Ανδριανή.
Αναφορικά με όσα ακούγονται για τη διαδοχή του Στάθη Αναστασόπουλου, ο κ. Αθανασόπουλος υπογράμμισε ότι αυτά αφορούν στο συνδυασμό, και το μόνο σίγουρο είναι ότι η «παράταξη» θα βγει ενωμένη και ισχυρή για να διεκδικήσει το Δήμο στις επόμενες εκλογές.
Από την πλευρά του, ο κ. Φύκιρης τόνισε ότι ήταν μεγάλη τιμή για τον ίδιο η συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια με το Στάθη Αναστασόπουλο, δηλώνοντας ότι θα τον στηρίξει και σε κάθε επόμενο βήμα του, για το καλό του τόπου. Αμέσως μετά τη λήξη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι που ανήκουν στην παράταξη του Στάθη Αναστασόπουλου συναντήθηκαν για να συζητήσουν. Ο Γιώργος Αθανασόπουλος μέχρι στιγμής είναι ο μόνος που έχει εκφράσει την πρόθεση να ηγηθεί του συνδυασμού και φαίνεται πως έχει εξασφαλίσει τη στήριξη στο πρόσωπο του και των "9".
Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι την 1η Αυγούστου πρόκειται να συνεδριάσει διευρυμένη η παράταξη με συνολική παρουσία 50-60 στελεχών και εκεί να τεθεί και επίσημα το θέμα της διαδοχής του Στάθη Αναστασόπουλου.
Πάντως, είναι δεδομένο πως η τροπολογία για αυτοδιοικητικές εκλογές το Μάιο του 2019 θα επισπεύσει τις όποιες διεργασίες... και μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκαθαρίσει ακόμα περισσότερο το τοπίο και στα δημοτικά δρώμενα της Μεσσήνης
 
Του Κώστα Γαζούλη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις