Όταν ζυγώνει η νύχτα στο Προεδρικό

Πρώτη Δημοσίευση: 04/04/2018 16:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 04/04/2018 16:38
Ψαριά με… ειδήσεις από υο χθεσινό ΒΗΜΑτοδότη. «Του αρέσει η νύχτα του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου. Βρίσκει χρόνο και ηρεμία για να εργαστεί, να συγγράψει, να συνομιλήσει με φίλους και γνωστούς, να ευχηθεί με άνεση σε ονομαστικές εορτές, να δεχθεί επισκέψεις. Ίσως οι περισσότεροι να μην το γνωρίζουν, αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προτιμά τη νύχτα από την ημέρα (όπου καραδοκούν οι κάμερες και τα αδιάκριτα βλέμματα των ρεπόρτερ) για να συναντήσει πολιτικά στελέχη, χωρίς ποτέ να ανακοινώνει τις συναντήσεις αυτές. Εδώ, θα πείτε, ανακοινώνονται από την Προεδρία της Δημοκρατίας ακόμα και οι αντιφωνήσεις που κάνει ο κ. Παυλόπουλος, όταν τον ανακηρύσσουν επίτιμο δημότη, και δε θέλει να ανακοινώνει τις νυχτερινές συναντήσεις του;
 
***
“Οι νύχτες του είναι πιο όμορφες από τις μέρες μας” λέει με αρκετή δόση χιούμορ ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τις νύχτες άλλωστε γίνονται τα σημαντικότερα ραντεβού, ακόμα - κατά το συνεργάτη του Προέδρου της Δημοκρατίας - και μη ανακοινώσιμες συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα:
“Μια ανάσα δρόμος είναι από το Μαξίμου στο Προεδρικό” εξήγησε και συχνά ο κ. Τσίπρας βρίσκεται στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας την ώρα που λόγω νύχτας οι κάμερες και οι τηλεοπτικοί προβολείς που καραδοκούν στην οδό Ηρώδου Αττικού σβήνουν.
 
***
 
Ο πλέον συχνός νυχτερινός επισκέπτης του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, υπεύθυνος για θέματα αντιμετώπισης της διαφθοράς, Δημήτρης (για τους φίλους «Μίμης») Παπαγγελόπουλος. Ακολουθούν (σε συχνότητα επισκέψεων) ο Νίκος Κοτζιάς, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, η Βασιλική Θάνου, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Νίκος Παππάς και, βεβαίως, ο Πέτρος Μολυβιάτης.
 
Στην Καλαμάτα το Mεγάλο Σάββατο
Πάντως, αυτή την εβδομάδα τα ραντεβού του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι πολλά. Μια συνάντηση, μαθαίνω, έχει με τη ΓΣΕΕ και τίποτε άλλο. Αμέσως μετά αναχωρεί (εκτός απροόπτου) για την πατρίδα του, Πελεκανάδα Μεσσηνίας, όπου θα περάσει τις εορτές του Πάσχα.
Το Μεγάλο Σάββατο θα βρεθεί στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, μαζί με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, για να συνομιλήσει με τους πατριώτες του (και να αφουγκραστεί τα προβλήματά τους). Αυτή η άμεση επαφή με τον κόσμο τού αρέσει πολύ του κ. Παυλόπουλου, με βεβαιώνουν οι συνεργάτες του. Ο Πρόεδρος, όμως, δεν πρόκειται εφέτος να επισκεφθεί στρατιωτικές μονάδες. Έως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν έχει αποφασίσει αν θα πάει ή όχι στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας».
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις