“Ανοιχτή Συνέλευση”: Η πορεία του Σαββάτου και η στάση των ΜΑΤ

Πρώτη Δημοσίευση: 10/12/2014 11:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/12/2014 11:22
Με αφορμή την πορεία του περασμένου Σαββάτου στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το νεαρό απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, η Ανοιχτή Συνέλευση, αποτιμώντας τα όσα έγιναν, σημειώνει ότι υπάρχει ένα κομμάτι της νεολαίας και των πολιτών «που δεν υποτάσσονται στη βαρβαρότητα του συστήματος», ενώ ασκεί έντονη κριτική στο ρόλο των ΜΑΤ που χωρίς κανέναν λόγο προσπάθησαν να κάμψουν το φρόνημα των διαμαρτυρόμενων, θέτοντας, όμως, σε άμεσο κίνδυνο την υγεία τους, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
Συγκεκριμένα, σε σχετική της ανακοίνωση αναφέρει: «Η Ανοιχτή Συνέλευση χαιρετίζει τους εργαζομένους και τους νέους που συμμετείχαν στη συγκέντρωση και την πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Με τη μαζική και δυναμική τους παρουσία έδωσαν ηχηρό μήνυμα ότι ο λαός και η νεολαία δεν υποτάσσονται στη βαρβαρότητα του συστήματος και της άθλιας κυβέρνησης, που εξαθλιώνει τη ζωή και καταπατά τα δικαιώματα της πλειοψηφίας.
Οι μεγάλες κινητοποιήσεις του Σαββάτου στην Καλαμάτα, όπως και σε κάθε γωνιά της χώρας, έδωσαν μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι ο αγωνιζόμενος λαός και η νεολαία δε θα επιτρέψουν την ένταση της κρατικής τρομοκρατίας απέναντι σε όποιον αντιστέκεται και τη σχεδιαζόμενη δολοφονία του απεργού πείνας, Νίκου Ρωμανού.
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση των ΜΑΤ που αδικαιολόγητα επιχείρησαν να επιτεθούν στους διαδηλωτές και να ανακόψουν την πορεία ρίχνοντας δακρυγόνα και κροτίδες κρότου-λάμψης στον πεζόδρομο της Αριστομένους, σε χώρο στενό και πολυσύχναστο, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία κάθε διαδηλωτή αλλά και απλού περαστικού.
Η ευθύνη ανήκει όλη στην ηγεσία της Αστυνομίας της πόλης που έδωσε αυτή την εντολή, αλλά και στην πολιτική ηγεσία που εξαπέλυσε όργιο βίας, τρομοκρατίας και συλλήψεων σε όλη την Ελλάδα και την ίδια στιγμή μεθοδεύει το θάνατο του Ν. Ρωμανού, στερώντας του το αυτονόητο δικαίωμα στη ζωή και τη μόρφωση.
Καλούμε σε συνέχιση και κλιμάκωση του κινήματος αλληλεγγύης για την ικανοποίηση των αιτημάτων του Νίκου Ρωμανού».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις