1ο Βραβείο για τη συμμετοχή στην Έκθεση Τουρισμού Philoxenia στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (φωτογραφίες)

Πρώτη Δημοσίευση: 26/11/2013 08:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 26/11/2013 08:53
Στους ρυθμούς της «Μυθικής Πελοποννήσου» κινήθηκε η 29η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia που έλαβε μέρος από τις 21 έως τις 24 Νοεμβρίου στη Helexpo της Θεσσαλονίκης.
 
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε με ένα εμπειρικό περίπτερο 80 τ.μ., όπου οι επαγγελματίες τουρισμού είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το τουριστικό κεφάλαιο του προορισμού και να περιηγηθούν σε αυτόν μέσα από τους χώρους προβολής και τις δύο εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας. Στο χώρο φιλοξενήθηκαν επαγγελματίες τουρισμού από όλη την Πελοπόννησο, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τους περισσότερους από τους 100 φιλοξενούμενους tour operator από χώρες του εξωτερικού.
Στο περίπτερο της Πελοποννήσου υπήρχε χώρος γαστρονομίας, όπου σεφ απ’ όλη την Πελοπόννησο ετοίμασαν και προσέφεραν πελοποννησιακές παραδοσιακές γεύσεις στους επισκέπτες. Σε άλλη πλευρά του περιπτέρου υπήρχε παρουσίαση των ΠΟΠ προϊόντων της Πελοποννήσου, καθώς και ένας εικονικός ελαιώνας.
Σημαντικές ήταν οι επαφές που πραγματοποίησε η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Κωνσταντίνα Νικολάκου, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας και πολιτικούς εκπροσώπους ξένων χωρών. Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με το Ρώσο υφυπουργό Τουρισμού, Εβγκένι Πισαρέβσκι, με τον οποίο συζήτησαν τη δυνατότητα δημιουργίας κοινών στοχευμένων δράσεων μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και ρωσικής κυβέρνησης για την περαιτέρω αύξηση των Ρώσων επισκεπτών.
Ο Ρώσος υφυπουργός ανέφερε ότι οι Ρώσοι αγαπούν ιδιαίτερα την Πελοπόννησο, την οποία και ο ίδιος επισκέφθηκε ιδιωτικά το καλοκαίρι, και συμφώνησε στη δημιουργία κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών. Ο κ. Πισαρέβσκι στάθηκε, επίσης, στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν η Περιφέρεια και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου για την ανάδειξη και προβολή της διακριτής ταυτότητας του τουριστικού της προϊόντος και κάλεσε τον κ. Πέτρο Τατούλη να επισκεφθεί επίσημα τη Ρωσία. Δήλωσε ακόμη ότι, μετά την επίτευξη του 1 εκατομμυρίου Ρώσων τουριστών, η Ελλάδα πρέπει να προσελκύσει 3,6 εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες μέσα στην επόμενη πενταετία, κομμάτι του οποίου πρέπει να κατευθυνθεί και προς την Πελοπόννησο.
Το περίπτερο της Πελοποννήσου επισκέφθηκε και ο πρόεδρος των tour operator της Μεγάλης Βρετανίας, Noel Josephides. Μετά την πρόταση της Περιφέρειας στην WTM στο Λονδίνο για τη διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου τους στην Πελοπόννησο, απάντησε θετικά, ενώ το επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί την Πελοπόννησο ο CEO του ABTA. Τόνισε, επίσης, ότι οι προκρατήσεις για την Πελοπόννησο, από την αγγλική αγορά, δείχνουν σημαντική αύξηση του επιπέδου 30%. Επιβεβαίωσε δε, για άλλη μια φορά, ότι η Πελοπόννησος αποτελεί τον προορισμό που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο τα επόμενα χρόνια.
Η κα Νικολάκου παραβρέθηκε και σε συνάντηση εργασίας με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, και αναφέρθηκε σε προτάσεις για τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ υπουργείου και Περιφερειών.
Επιπρόσθετα, την περασμένη Παρασκευή οι περισσότεροι από τους 100 φιλοξενούμενους tour operator της έκθεσης δοκίμασαν την πελοποννησιακή κουζίνα σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο περίπτερο της Πελοποννήσου. Ιδιαίτερο χρώμα στην αποστολή της Πελοποννήσου έδωσαν τα μέλη του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Καλαμάτας και οι εθελοντές που ήταν μαζί τους. Διεξήγαγαν, επίσης, διαγωνισμό σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Astra Airlines για 6 άτομα στην Καλαμάτα.
Την επομένη πραγματοποιήθηκε το κεντρικό event της έκθεσης στο περίπτερο της Πελοποννήσου, όπου πάνω από 400 άτομα δοκίμασαν το βραβευμένο κοκτέιλ με παραδοσιακά προϊόντα που δημιούργησε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Καλαμάτας.
Το περίπτερο της Πελοποννήσου, εκτός από την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και το γενικό γραμματέα ΕΟΤ Πάνο Λειβαδά, επισκέφθηκαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, αλλά και ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ, Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, ο δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, ο δήμαρχος Σπάρτης, Σταύρος Αργειτάκος και ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης.
Η κα Νικολάκου συζήτησε ακόμη με τον αντιπρόεδρο της Aegean, Ευτύχη Βασιλάκη, ο οποίος επίσης επισκέφθηκε το περίπτερο, την εμβάθυνση της συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Τη δυναμική παρουσία της Πελοποννήσου επιβεβαίωσε, τέλος, η απόφαση της διοργανώτριας αρχής ΔΕΘ- HELEXPO να δώσει το 1ο Βραβείο καλύτερης δημιουργίας στην αποστολή της Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση παράδοσης του βραβείου ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, Αναστάσιος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος, εξέφρασαν την ευχαριστία τους για τη συμμετοχή της Πελοποννήσου και προσωπικά προς τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, για την αναβάθμιση που προσέφεραν μέσω της πελοποννησιακής συμμετοχής στην όλη διοργάνωση.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις