10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας: «Καλλιεργώντας το αίσθημα του υπεύθυνου πολίτη στους μαθητές»

Πρώτη Δημοσίευση: 08/05/2019 11:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 08/05/2019 11:52
-Άγγλοι, Ούγγροι και Πολωνοί εκπαιδευτικοί στην Καλαμάτα
 
Η δεύτερη διακρατική συνάντηση με επίσκεψη εκπαιδευτικών από Ηνωμένο Βασίλειο, Ουγγαρία και Πολωνία πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Ο λόγος για το Erasmus Project, «Καλλιεργώντας το αίσθημα του υπεύθυνου πολίτη στους μαθητές». Βασικός στόχος είναι να καλλιεργήσει στους μαθητές το αίσθημα του υπεύθυνου και ενεργού πολίτη, αλλά και να τους φέρει σε επαφή με ευρωπαϊκές αξίες και ιδανικά.
Χθες σε αίθουσα του σχολείου οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί παρουσίασαν τους στόχους και τις προοπτικές του προγράμματος, ενώ μαθητές της Δ΄ και ΣΤ΄ Τάξης παρουσίασαν ένα δικό τους ξεχωριστό project.
Ακολούθως οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στις τάξεις, όπου δόθηκε η ευκαιρία να διαπιστώσουν διαφορές ή και ομοιότητες στον τρόπο διδασκαλίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Να σημειωθεί πως το πρόγραμμα συμπληρώνει ένα χρόνο φέτος, θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2020, ενώ έως τότε θα πραγματοποιηθούν τρεις ακόμη συναντήσεις: μία στη Βουδαπέστη (Οκτώβριος 2020), μία στην Πολωνία (Μάρτιος 2020) και η τελευταία στο Λονδίνο (Ιούνιο ή Ιούλιο 2020).Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις