1.200.000 ευρώ για την επεξεργασία λυμάτων στο Δήμο Οιχαλίας

Πρώτη Δημοσίευση: 23/11/2018 12:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 23/11/2018 12:59
Έργο μεγίστης σημασίας από το Υπουργείο Εσωτερικών
 
Νέες χρηματοδοτήσεις συνολικού προϋπολογισμού 132 εκατομμυρίων ευρώ, για 43 έργα ύδρευσης και αποχέτευσης σε 39 Δήμους της χώρας, ενεργοποιούνται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.
Οι χρηματοδοτήσεις αυτές εντάσσονται στις Προσκλήσεις Ι και ΙΙ του Προγράμματος «ΦιλόΔημος», συνολικού προϋπολογισμού 300 και 350 εκατ. ευρώ, για τους Άξονες Προτεραιότητας «Βελτίωση των Υποδομών των Δικτύων Ύδρευσης» και «Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων» αντίστοιχα.
Στο πλαίσιο του άξονα που αφορά στις περιβαλλοντικές υποδομές κατανεμήθηκε στο Δήμο Οιχαλίας 1.202.000 ευρώ για την αποχέτευση ακαθάρτων Τ.Κ. Τσουκαλαίικων
Όπως έχει επισημάνει για τα εν λόγω Προγράμματα ο κ. Χαρίτσης, «η σημαντική ανταπόκριση εκ μέρους των Δήμων στο Πρόγραμμα “ΦιλόΔημος”, αφενός, ξεπερνά τις προσδοκίες μας και, αφετέρου, καθιστά αναμφισβήτητη την αξία του Προγράμματος. Βασικά έργα υποδομών, τα οποία είχαν μείνει επί χρόνια στο περιθώριο, παρά την αναγκαιότητά τους, με πολλαπλά οφέλη για το λαό και τις τοπικές κοινωνίες, γίνονται πράξη.
Η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση των Δήμων είναι κρίσιμη και συνδέεται ευθέως με τη συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις