1.224 φυσικά και νομικά πρόσωπα πλήρωσαν τις οφειλές τους στο Δήμο Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 06/12/2017 19:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/12/2017 19:59
Ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή η προθεσμία για τη ρύθμιση των 100 δόσεων για τους οφειλέτες των Δήμων και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Δήμου Καλαμάτας, εντάχθηκαν 1.224 φυσικά και νομικά πρόσωπα.
Οι συγκεκριμένοι οφειλέτες είχαν χρέη που έφταναν το 1.714.188 ευρώ (κεφάλαιο, προσαυξήσεις κ.λπ.). Με την υπαγωγή στη ρύθμιση πέτυχαν κούρεμα προσαυξήσεων και προστίμων της τάξεως των 652.535 ευρώ και έτσι το τελικό ρυθμιζόμενο ποσό, το οποίο και θα μπει στο ταμείο του Δήμου Καλαμάτας μακροπρόθεσμα, ανέρχεται σε 1.061.653 ευρώ. Ήδη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου Καλαμάτας, από την πρώτη δόση της ρύθμισης ή τις εφάπαξ καταβολές έχουν εισρεύσει 234.075 ευρώ.
Μια απλή αντιπαραβολή των στοιχείων, πάντως, δείχνει ότι ακόμα και μετά τη ρύθμιση το ποσοστό των χρεών προς το Δήμο παραμένει σε υψηλά επίπεδα, καθώς ξεπερνά τα 13.000.000 ευρώ.
Πλέον, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ρύθμισης, η Δημοτική Αρχή ετοιμάζεται να διεκδικήσει μέρος αυτών των χρημάτων. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Δήμος Καλαμάτας θα προχωρήσει τη διαδικασία δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών σε όσους χρωστούν περισσότερα από 3.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία έχει ξεκινήσει καιρό στο Δήμο Καλαμάτας, καθώς την επιβάλλει ο νόμος, αλλά αρχικά αφορούσε στους μεγάλους οφειλέτες. Επίσης, ο Δήμος αναμένεται να σφίξει τον κλοιό και για τους μεγαλοοφειλέτες, καθώς η δέσμευση των τραπεζικών τους λογαριασμών δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Μάλιστα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του εξετάζουν τις δυνατότητες σχετικά με την κατάσχεση ακίνητων περιουσιακών στοιχείων τους, ενώ σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν το ερχόμενο διάστημα.
Να σημειωθεί πως πλέον ο μόνος τρόπος να ρυθμίσει κανείς τις οφειλές του είναι η πάγια δυνατότητα, δηλαδή η ρύθμιση σε 12 δόσεις, χωρίς το κούρεμα των προσαυξήσεων και των προστίμων.
Α.Π.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις