13 μόνιμες θέσεις μέσω ΑΣΕΠ στη ΔΕΥΑΚ

Πρώτη Δημοσίευση: 01/12/2017 08:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 01/12/2017 08:39
Η προκήρυξη για 13 μόνιμες θέσεις στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλαμάτας αναμένεται να δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιχείρησης, Δημήτρη Βεργόπουλο, χθες έφτασε από το υπουργείο Εσωτερικών η έγκριση για την πρόσληψη των δεκατριών μόνιμων υπάλληλων και αυτές θα πληρωθούν το προσεχές δίμηνο με διαδικασίες ΑΣΕΠ.
Οι ειδικότητες αφορούν σε όλο το εκπαιδευτικό φάσμα, δηλαδή από ΠΕ έως και ΔΕ, διοικητικού αλλά και τεχνικού προσωπικού, και θα ανακοινωθούν σύντομα.
Οι νέοι αυτοί μόνιμοι υπάλληλοι, σύμφωνα με τον κ. Βεργόπουλο, θα ενισχύσουν, θα οργανώσουν και θα βοηθήσουν περαιτέρω τις λειτουργίες της Επιχείρησης.
 
Ξεκινά τη λειτουργία του ξανά το εργοστάσιο της ΜΟΛΑΚ
Στο μεταξύ, στο Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα εγκρίθηκαν εργασίες επισκευής στη ΜΟΛΑΚ, ενώ, όπως είπε ο κ. Βεργόπουλος, έχουν ήδη ληφθεί οι κατάλληλοι περιβαλλοντικοί όροι. Πλέον θα ακολουθήσουν κάποιες επισκευές και το εργοστάσιο θα είναι σε θέση, με βάση τις δυνατότητες που έχει, να επεξεργάζεται τη λυματολάσπη που έχει αφεθεί στην περιοχή.
Μιλώντας για το γεγονός αυτό ο πρόεδρος της Επιχείρησης το χαρακτήρισε πολύ σημαντικό, αφού θα βελτιωθεί η κατάσταση του αδρανούς υλικού.
 
Μελέτη για υδροδότηση πρώην σκουπιδότοπου και Αγίου Φανουρίου
Δύο περιοχές του Δήμου Καλαμάτας και ειδικότερα αυτές του παλιού σκουπιδότοπου και του Αγίου Φανουρίου, που αντιμετώπιζαν πρόβλημα με την υδροδότηση, θα αποτελέσουν αντικείμενο μελέτης, προκειμένου να αρθεί το πρόβλημα και να υπάρξει πλήρες δίκτυο υδροδότησης.
 
300.000 ευρώ για μικροεπεμβάσεις και επεκτάσεις σε δίκτυο όμβριων
Επίσης, όπως έκανε γνωστό ο Δημήτρης Βεργόπουλος, υπάρχει ήδη μειοδότης για επεμβάσεις, καθώς και επεκτάσεις του δικτύου ομβρίων στην Καλαμάτα. Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 300.000 ευρώ, προέρχεται από πόρους της ΔΕΥΑΚ και αφορά πολλά σημεία της Καλαμάτας. Ως παράδειγμα ανέφερε την οδό Πλαστήρα, όπου συσσωρεύονται τα νερά κατά την απόληξή τους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η εργολαβία θα λύσει σημειακά κάποια προβλήματα που υπάρχουν εδώ και χρόνια και έχουν να κάνουν με τη μη απορροή των υδάτων.
 
Καθαρισμοί φρεατίων και ρεμάτων
Σε ερώτηση που τέθηκε για το αν έχουν ολοκληρωθεί οι καθαρισμοί σε ρέματα και φρεάτια, ο κ. Βεργόπουλος απάντησε ότι η ΔΕΥΑΚ έχει κάνει σημαντικό μέρος των καθαρισμών, με τη χρηματοδότηση και την εργολαβία να βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει ζήτημα με την περίοδο που γίνονται αυτοί οι καθαρισμοί, αφού πρόκειται για συμπληρωματικό στο μεγάλο καθαρισμό που πραγματοποιήθηκε πέρυσι.
Σχετικά με την κατάσταση στα φρεάτια και ειδικότερα στα 8.000 που υπάρχουν στο Δήμο Καλαμάτας, όπως είπε ο κ. Βεργόπουλος ποτέ δεν πρόκειται να είναι ταυτόχρονα πεντακάθαρα, αφού «ένα φρεάτιο είναι ζωντανός οργανισμός και μέρα με τη μέρα μεταβάλλεται, είτε από τη βλάστηση είτε από σκουπίδια». Παρ’ όλα αυτά, τρία συνεργεία της ΔΕΥΑΚ από τον Ιούνιο τα καθαρίζουν και τα συντηρούν, ώστε να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.
 
Ρύθμιση οφειλών και ανταπόκριση του κόσμου
Σε ερώτηση που τέθηκε για το αν οι καταναλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για ρύθμιση των οφειλών προς την Επιχείρηση, ο κ. Βεργόπουλος είπε ότι έχει ολοκληρωθεί η οικονομοτεχνική μελέτη, καθώς και η λήψη αποφάσεων του συμβουλίου από πλευράς ΔΕΥΑΚ. Το δε Δημοτικό Συμβούλιο έχει επικυρώσει ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις οφειλών πάνω από τις οποίες γίνονται οι διακοπές νερού, καθώς και τη ρύθμιση των χρεών ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του καταναλωτή.
Έτσι, μετά την εξατομικευμένη προσέγγιση από τη ΔΕΥΑΚ για την κάθε οφειλή, αρκετός είναι ο κόσμος που προσέρχεται και βρίσκει λύση στο πρόβλημα των οφειλών του.
 
Διακοπές λόγω χρεών
Κλείνοντας κ. Βεργόπουλος θέλησε να τονίσει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία διακοπή νερού, αλλά προειδοποιητικές προσωρινές διακοπές, κλείνοντας απλά το διακόπτη στον καταναλωτή. Διακοπές που σταματούν εντός μισής ώρας, αφού ο πολίτης επικοινωνήσει με τη ΔΕΥΑΚ.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση  Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις