14 κλοπές μέσα σε 5 μέρες διέπραξαν δύο νεαροί Ρομά

Πρώτη Δημοσίευση: 28/09/2019 12:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 28/09/2019 12:40
Άνοιγαν αυτοκίνητα και σπίτια σε παραλίες

Δεκατέσσερις κλοπές μέσα σε πέντε μέρες, και συγκεκριμένα από το Σάββατο έως την Τετάρτη, έκαναν δύο νεαροί Ρομά σε παραλιακές περιοχές της Πυλίας και κυρίως σε Γιάλοβα, Βοϊδοκοιλιά και Μεθώνη, εκμεταλλευόμενοι την απασχόληση λουομένων. Κυρίως άνοιγαν αυτοκίνητα, από τα οποία έκλεβαν ό,τι πολύτιμο έβρισκαν, αλλά και σπίτια και αποθήκες.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 27χρονο Ρομά από το Ασπρόχωμα, ενώ αναζητούν κι έναν 22χρονο ομόφυλό του.
Χθες ο 27χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, συνοδεία του συνηγόρου του Δημήτρη Τσιφιλιτάκου, όπου αρνήθηκε ότι έχει τελέσει τις πράξεις. Ο εισαγγελέας παρέπεμψε την υπόθεση στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στις 4 Οκτωβρίου και μέχρι τότε αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο εμφάνισης καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Άνοιγαν αυτοκίνητα
Την έρευνα για τις κλοπές που είχαν σημειωθεί το μικρό αυτό χρονικό διάστημα είχε αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου-Νέστορος.
Από μαρτυρίες και ιδεοληπτικό υλικό έφτασαν στα ίχνη του 27χρονου Ρομά και το πρωί της Πέμπτης συνελήφθη στο Ασπρόχωμα. Ως συνεργός του κατηγορείται ένας 22χρονος ομόφυλός του από το Αριοχώρι. Σε βάρος τους από την Αστυνομία σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και κλοπές κατ’ εξακολούθηση.
Από την έρευνα της Αστυνομίας, προέκυψε ότι οι δράστες, από 21 έως και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, διέπραξαν συνολικά δέκα κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε οχήματα και δύο κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε σπίτι.
Όλες οι κλοπές σε οχήματα έγιναν την Τετάρτη, μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Ειδικότερα:
-Στην περιοχή της Γιάλοβας (Διβάρι) διέπραξαν δύο κλοπές. Από λουόμενο στην παραλία αφαίρεσαν τσάντα που περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, 90 ευρώ και προσωπικά έγγραφα. Επίσης, από όχημα αλλοδαπού, αφού το διέρρηξαν, αφαίρεσαν μια χρυσή βέρα, ένα πορτοφόλι με 300 ευρώ και προσωπικά αντικείμενα.
-Στην περιοχή της Βοϊδοκοιλιάς διέπραξαν άλλες δύο κλοπές. Από αυτοκίνητο αλλοδαπού αφαίρεσαν μια τσάντα με έγγραφα, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, είδη ένδυσης και 500 ευρώ. Από άλλο αυτοκίνητο έκλεψαν ένα κινητό τηλέφωνο και είδη ρουχισμού.
-Στην περιοχή της Μεθώνης διέπραξαν τρεις κλοπές, με τη μία να είναι απόπειρα. Διέρρηξαν όχημα αλλοδαπού, αλλά δεν πήραν κάτι. Από άλλο όχημα αλλοδαπού αφαίρεσαν σακίδιο πλάτης που περιείχε μια φωτογραφική μηχανή και τον εξοπλισμό της και προσωπικά αντικείμενα. Από το τρίτο όχημα αφαίρεσαν έγγραφα, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή αξίας 5.000 ευρώ, 3 ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 1.900 ευρώ, μια τσάντα χειρός με 1.000 ευρώ και προσωπικά αντικείμενα.

Σε σπίτια και αποθήκες
Στη συνέχεια η Αστυνομία από την προανάκριση εξιχνίασε άλλες επτά περιπτώσεις, τις οποίες καταλογίζει στους συγκεκριμένους δράστες. Συγκεκριμένα:
-Το Σάββατο, 21 του μήνα, στο Πετροχώρι παραβίασαν αποθήκη και οικία και αφαίρεσαν χρυσαφικά και 2 κινητά τηλέφωνα
-Την ίδια ημέρα στο Διβάρι διέρρηξαν όχημα αλλοδαπού και πήραν ένα κινητό τηλέφωνο, ηλεκτρονικές συσκευές, 500 ευρώ και 200 ελβετικά φράγκα
-Την Τρίτη στη Μεθώνη παραβίασαν την πόρτα αποθήκης και το παράθυρο του σπιτιού και την ώρα που ερευνούσαν τους χώρους, επέστρεψε ο ιδιοκτήτης και τράπηκαν σε φυγή
-Την ίδια ημέρα στην παραλία «Λάμπες» Μεθώνης διέρρηξαν όχημα αλλοδαπού και πήραν ένα κινητό τηλέφωνο
-Την ίδια ημέρα επί του δρόμου Καμάρια - Κορώνη παραβίασαν τροχόσπιτο αλλοδαπού και πήραν ένα ζευγάρι ακουστικά κινητού τηλεφώνου
-Στη συνέχεια από ανασφάλιστη πόρτα μπήκαν σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στη Φοινικούντα όπου διέμενε αλλοδαπός και πήραν 120 ευρώ και προσωπικά έγραφα.
-Τέλος, την ίδια ημέρα στην παραλία Λούτσα στη Φοινικούντα διέρρηξαν όχημα αλλοδαπού και πήραν προσωπικά έγραφα, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα.
Από τη δράση τους είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα, προσωπικά αντικείμενα κ.ά., των οποίων η συνολική αξία ξεπερνά τα 10.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις