15 συλλήψεις σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

Πρώτη Δημοσίευση: 14/05/2013 18:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/05/2013 18:52
Συνελήφθησαν δεκαπέντε  άτομα, προσήχθησαν εξήντα έξι  και έγινε έλεγχος σε εκατόν τριάντα εννέα 
 
Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εκατόν είκοσι δύο  οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν τριάντα τρεις  παραβάσεις
 
Κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης και κάνναβης
 
Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας
 
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (14-5-2013) από το πρωί έως το μεσημέρι, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Καλαμάτας και της Μεσσήνης Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, η οποία πραγματοποιείται σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν τριάντα εννέα  άτομα, εκ των οποίων ογδόντα επτά ημεδαποί και πενήντα δύο  αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν είκοσι δύο οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά εξήντα έξι άτομα, από τα οποία τριάντα εννέα ήταν ημεδαποί και είκοσι επτά ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δεκαπέντε άτομα.
 
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
 
  • Τέσσερις ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος. 
  • Δύο  ημεδαποί, για ναρκωτικά.
  • Δύο ημεδαποί, για καταδικαστικές αποφάσεις.
  • Ένας ημεδαπός ΡΟΜΑ, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Πέντεαλλοδαποί, γιατί διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Ένας αλλοδαπός, προσωρινά υπεύθυνος επιχείρησης περισυλλογής μετάλλων, για λειτουργία αυτής χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.
 
Κατά την επιχείρηση κατασχέθηκαν, ποσότητα ηρωίνης, βάρους -11,2- γραμμαρίων, ποσότητα κάνναβης, βάρους -17,6- γραμμαρίων και ένα δισκίο που εμπίπτει στη Νομοθεσία για τα ναρκωτικά.
 
Επιπλέον, κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν τριάντα μία (31) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο (2) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
 
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις