19 έως 28 Ιουλίου το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 10/04/2019 07:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/04/2019 07:37
Πέρασε κιόλας ένας σχεδόν χρόνος από τότε που έπεσε η αυλαία του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το οποίο ειδικοί και θεατές επαίνεσαν με θερμά λόγια. Έτσι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να ανακοινωθεί το επόμενο.
Σύμφωνα με το σχετικό ενημερωτικό δελτίο, στην ανακοίνωση του προγράμματος του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας προχωρούν ο Δήμος Καλαμάτας, η "Φάρις" και το Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας. Αυτό θα γίνει σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπου έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου από το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και την καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Λίντα Καπετανέα.
Στη συνέντευξη Τύπου θα απευθύνουν χαιρετισμό η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά και ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.
Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι ο Καλαματιανός υπουργός φρόντισε από πέρυσι και τοποθέτησε ένα… μαξιλαράκι ασφαλείας για τη χρηματοδότηση του Φεστιβάλ, η οποία θα είναι απρόσκοπτη για τρία χρόνια.
Υπενθυμίζουμε ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα το 1995. Έκτοτε έχει φιλοξενήσει σημαντικές ομάδες χορού παγκοσμίως όπως Trisha Brown Dance Company, Russell Maliphant Dance, Rosemary Butcher Dance Projects, Liat Dror & Nil Ben Gal Company, Akram Khan Company, Ultima Vez / Wim Vandekeybus, Jérοme Bel, Merce Cunningham Dance Company, Jan Fabre, Rosas, Peeping Tom, Josef Nadj, Jasmin Vardimon Company, αλλά και σημαντικούς έλληνες χορογράφους όπως η Ομάδα Εδάφους, το χοροθέατρο Οκτάνα, Quasistellar και Sinequanon.
Φέτος, για ακόμη μία χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας επιστρέφει με την 25η διοργάνωσή του, που θα λάβει χώρα από 19 έως 28 Ιουλίου. Εν αναμονή της ανακοίνωσης του προγράμματός του.
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις